Binance, BNB
Exchange

Binance CEO wijst beschuldigingen voor marktmanipulatie af

Changpeng ‘CZ’ Zhao weerlegt de claims van de Commodities Futures and Trading Commission (CFTC), die Binance op 27 maart besloten aan te klagen. Volgens de CFTC zou Binance zelf handelen op zijn platform en de markt manipuleren. Binance CEO Zhao reageerde in een blogpost van 28 maart op de aantijgingen.

Incompleet verhaal

In de blogpost van 28 maart reageert Changpeng Zhao dat het verhaal van de CFTC incompleet is. Volgens de CFTC handelt Binance op zijn eigen platform met 300 “huisaccounts.” Vervolgens zou het die informatie gedeeld moeten hebben met de klanten in de gebruikersvoorwaarden.

Verder beschuldigt de CFTC Binance ervan dat het deze informatie geheim hield en dat het beursplatform niet reageerde op onderzoeksverzoeken van de toezichthouder.

Hoewel CZ ook toegeeft dat Binance weleens handelt in sommige situaties, zou dat vooral zijn om crypto-omzet naar fiatgeld of andere cryptocurrency’s om te zetten.

“Persoonlijk heb ik twee accounts bij Binance: een voor de Binance Card en een voor mijn crypto-holdings. Ik eet ons eigen hondenvoer en bewaar mijn crypto op Binance.com. Ik moet van tijd tot tijd ook crypto naar fiatgeld converteren om mijn persoonlijke leven te betalen”, zo voegt Changpeng Zhao toe.

Niet actief handelen

Verder zou er binnen Binance een verbod gelden om actief op de markten te handelen. Medewerkers van Binance mogen wel kopen, maar moeten de token in kwestie daarna minstens 90 dagen vasthouden. Echt actief handelen is er wat dat betreft niet bij.

Verder is het medewerkers van Binance verboden om munten te kopen en verkopen waar ze belangrijke informatie over weten die nog niet publieke is. Changpeng Zhao zelf houdt zich ook strikt aan alle regels.

“Ik heb nooit meegedaan in Binance Lanchpad, Earn, Margin of Futures. Ik weet dat het beste gebruik van mijn tijd het bouwen van een solide platform is dat onze gebruikers dient”, aldus Changpeng Zhao.

Exchange nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen