Binance Crypto Exchange
Exchange, Hack

Binance creëert een slim contract om gebruikers terug te betalen die getroffen zijn door $3M rug pull

In reactie op de recente Xirtam-rug pull heeft de crypto-exchange Binance een geautomatiseerd slim contract geïmplementeerd om gebruikers te vergoeden.

Geld kan hersteld worden

Volgens een aankondiging van 6 september hebben gebruikers die getroffen zijn door de Xirtam-rug pull de mogelijkheid om hun geld te herstellen door hun wallet te koppelen aan Etherscan, een verificatieprocedure te doorlopen en de claimfunctie te activeren via het contractadres. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, dienen gebruikers hun aanvraag vóór 2 augustus te hebben ingediend.

Eerder heeft de beurs verklaard: “Wij hebben diverse meldingen ontvangen van incidenten met XIRTAM en zijn ons volledig bewust van de ernst van het probleem.” Hier voegde ze het volgende aan toe:

Er is een onderzoek gestart en er is direct actie ondernomen. De vermoedelijk frauduleuze gelden zijn bevroren op het Binance-account. Wij stellen uw geduld en begrip op prijs terwijl we eraan werken dit probleem op te lossen.

Meer dan $3 miljoen gestolen

In april wist Xirtam, een op arbitrage gebaseerd project, ongeveer 1.909 Ethereum, wat overeenkomt met $3,2 miljoen, op te halen in gebruikersdeposito’s door middel van diverse financieringsrondes. Dit omvatte twee initiële muntaanbiedingen (ICO’s) en twee gemeenschapsverkopen via de liquiditeitsbootstrappingpools van Fjord Foundry en de liquiditeitspools van SushiSwap.

Een opmerkelijke gebeurtenis deed zich voor toen een geplande Xirtam-token initiële airdrop-aanbieding (IAO) werd geannuleerd door de op Arbitrum gebaseerde gedecentraliseerde beurs (DEX) AlienFi. Deze annulering volgde nadat AlienFi een niet bekendgemaakte Xirtam-zaadverkoop had ontdekt die aanzienlijk onder de eerder onderhandelde prijs lag. Deze IAO werd slechts vijf minuten voor de geplande aanvang afgelast.

Direct na het ophalen van kapitaal hebben de projecteigenaren een rug pull georkestreerd, waarbij alle activa uit het slimme contract van Xirtam werden geleegd. Interessant is dat al het geld onmiddellijk werd gestort op Binance, wat leidde tot de beslissing van de beurs om de gestolen activa op 4 mei te bevriezen.

Als slot is het opmerkelijk dat er geen gebruik is gemaakt van een mixer- of overbruggingsdienst om het geld te ‘witwassen’ voordat het op Binance werd gestort.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten