Binance Exchange Mobile Phone
Exchange

Binance deelt wallet-activiteit na belofte voor bewijs van reserves

Na de FTX-chaos en liquiditeitscrisis, heeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), de community van zijn netwerk belooft om volledige transparantie aan te bieden. Dit lijkt nu dan ook te gebeuren.

Proof of Assets-pagina

Zo heeft Binance nu een pagina aangemaakt op hun website met de naam ‘Proof of Assets’, waarop alle details worden vrijgegeven over hun on-chain-activiteiten voor zowel zijn hot-wallets als cold-wallets.

Op de nieuwe pagina heeft Binance een officiële verklaring vrijgegeven, waarin ze hebben aangegeven dat dit de volgende stap is in zijn “toewijding aan transparantie en het bevorderen van vertrouwen in het ecosysteem”, maar ook dat het slechts een startpunt is.

Naar verluidt is het uiteindelijke doel om een ‘Merkle Tree’-bewijs van alle fonsen te maken. Dit zal in de komende weken afgerond worden en vervolgens worden gedeeld. In de aankondiging is ook een momentopname van de hot en cold wallet-adressen op ongeveer. 10 november 2022, om 12:00 uur UTC meegenomen. Ook meldde de aankondiging het volgende:

Ons doel is om gebruikers van ons platform bewust te maken en weloverwogen beslissingen te nemen die zijn afgestemd op hun financiële doelen.

Belangrijk dat reservebewijzen worden aangeleverd

Hiernaast is in de aankondiging herhaald dat het ‘Secure Asset Fund for Users’ (of afgekort SAFU) van het bedrijf is gemaximaliseerd op $1 miljard. De eerste verklaring kwam in een tweet van CZ op 9 november en zou zijn gedaan ‘in het licht van recente prijsschommelingen’.

Gebruikers op sociale media reageerden op de gepubliceerde cijfers, waarbij Reddit-gebruikers zich zorgen maakten over het feit dat Monero (XMR) niet op de nieuwe pagina met bewijs van activa wordt vermeld, maar nog steeds beschikbaar is voor aankoop via de crypto-exchange.

Het is volgens de CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, belangrijk dat alle crypto-exchanges een bewijs van reserve aan leveren. Hij heeft bekend gemaakt dat zij dit ook snel zullen aanleveren.

Veel gebruikers op verschillende platforms, zoals Twitter en Reddit, hebben laten weten dat dit een goed begin is, maar dat er meer betrouwbaarheidstests nodig zijn. Als slot hebben diverse cryptoplatforms inmiddels laten weten dat ze een bewijs van reserves zullen aanleveren. Dit is op zijn beurt geen slechte ontwikkeling.

Exchange nieuws

WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren