Binance Crypto Exchange
Exchange

Binance en influencers aangeklaagd voor 1 miljard dollar

Slechts vijf dagen nadat Binance en zijn CEO Changpeng Zhao zijn aangeklaagd door de United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor handelsovertredingen, is er een nieuwe rechtszaak ter waarde van 1 miljard dollar tegen de beurs en drie influencers in het leven geroepen.

Betalen van influencers

Op 31 maart verzonden de advocatenkantoren Moscowitz Law Firm en Boies Schiller Flexner gezamenlijk de aanklacht ter waarde van 1 miljard dollar in het Amerikaanse Florida. Zij claimen hiermee dat Binance is betrokken bij de handel in ongeregistreerde effecten en het betalen van influencers voor onrechtmatige promotie van zulke diensten, aldus Fortune.

“Dit is een klassiek voorbeeld van een gecentraliseerde beurs die de verkoop van ongeregistreerde effecten promoot”, zo staat er in het rechtsdocument.

In een vorige zaak tegen Voyager Digital waren de advocatenkantoren in kwestie van mening dat de influencers verantwoordelijk waren voor de verliezen van de gebruikers. Qua influencers gaat het in deze zaak om NBA-ster Jimmy Butler en de YouTubers Graham Stephan en Ben Armstrong (BitBoy Crypto).

Miljoenen mensen

De rechtszaak zelf is in eerste instantie opgezet door drie mensen, maar in het document spreekt men van een groep die in potentie oploopt tot miljoenen mensen. Het advocatenkantoor is van plan om meer Binance-influencers aan de zaak te koppelen.

Dit is overigens niet het enige probleem voor Binance. De Financial Times wist namelijk te meldden dat het beursplatform zijn banden met China verhulden.

“We publiceren niet langer onze kantooradressen… mensen in China kunnen direct zeggen dat ons kantoor daar niet staat”, zo zou Changpeng Zhao gezegd hebben in een appgroep in 2017.

In gesprek met Cointelegraph laat Binance echter weten dat het niet actief is in China en dat er ook geen technologie staat, inclusief servers of data. We kunnen wel stellen dat maart niet helemaal de maand van Binance is geweest met alle problemen voor het grootste beursplatform van de markt.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt