Nieuws

Binance gaat alle listingkosten aan goede doelen doneren

Binance’s CEO heeft laten weten dat hij hoopt dat andere cryptocurrency exchanges zijn beslissing om alle listingskosten te doneren aan goede doelen te volgen. Dit liet hij weten in een plotselinge aankondiging maandag 8 oktober.

Direct

Alle listingskosten worden vanaf vandaag direct gedoneerd aan liefdadigheidsoorzaken voor het grotere goed. Ontwikkelaars kunnen ook zelf het bedrag dat ze betalen naar de goede doelen, zonder een minimumbedrag in te stellen. Volgens de aankondiging begint “Binance” ondertussen niet alleen al dergelijke vergoedingen te doneren aan liefdadigheidsoorzaken voor het “grotere goed”, maar laten ontwikkelaars zelf ook het bedrag dat ze betalen kiezen, zonder een minimumbedrag te eisen.

Hoge standaard

Volgens de aankondiging zal Binance dezelfde hoge standaard blijven gebruiken voor het beoordelen van de lijst van goede doelen. En zal dit niet aanpassen wanneer er een grote gift wordt gedaan naar het bedrijf. “Een grote gift garandeert op geen enkele manier de uitkomst van ons beoordelingsproces.”

Bevestigd via Twitter

Het bericht is via Twitter door de CEO, Changpeng Zhao, bevestigd.  Er dekte een periode van controverse rond Binance, waarin zowel industriebronnen als gebruikers kritiek hadden op het platform. Veel gebruikers vonden de buitensporige kosten die het aan ontwikkelaars berekent om altcoins te vermelden veel te hoog. Deze stap lijkt deze kritiek weg te nemen.