Binance, crypto beurs
Binance, Exchange, Regulatie

Binance gaat niet verder met registratie voor inactieve bedrijven in Verenigd Koninkrijk

Temidden van de aanhoudende terugval van wereldwijde toezichthouders blijft de onrustige cryptocurrency-exchange Binance zich terugtrekken uit belangrijke markten.

BML kondigt formeel annulering van registratie aan

Binance Markets Limited (BML), de Britse dochteronderneming van Binance, heeft formeel de annulering van haar registratie bij de Financial Conduct Authority (FCA) aangekondigd. BML had verschillende FCA-toestemmingen voor activiteiten die het “nooit heeft uitgevoerd of aangeboden in het VK”, vertelde een woordvoerder van Binance. Hier voegde ze het volgende aan toe:

Aangezien het onwaarschijnlijk was dat deze toestemmingen in de toekomst nodig zullen zijn, besloot Binance Markets Limited dat het verstandig zou zijn om ze te annuleren in overeenstemming met de aanbevelingen van de FCA om deze up-to-date te houden.

Geen enkele Binance entiteit is nu in VK geautoriseerd voor aanbieden diensten

Volgens de toezichthouder is geen enkele entiteit van Binance nu geautoriseerd door de FCA om diensten aan te bieden in het Verenigd Koninkrijk (VK) na de annulering van de registratie.

Op 30 mei 2023 heeft de Financial Conduct Authority (FCA) het annuleringsverzoek van Binance met betrekking tot de toestemmingen van Binance Markets Limited (BML) afgerond, zo meldde de FCA in een update op 7 juni.

De toezichthouder merkte op dat na de intrekking van de toestemmingen het bedrijf niet langer geautoriseerd is door de FCA. De annulering van de registratie van BML had geen operationele impact op Binance, herhaalde een woordvoerder van het bedrijf en verklaarde het volgende:

Deze beslissing heeft geen invloed op Binance.com, dat geen cryptodiensten bezit of exploiteert in het VK en alleen beschikbaar is voor Britse consumenten op basis van omgekeerde verzoeken.

Binance heeft 5 gereguleerde entiteiten in Europa

Op zondag benadrukte Laro op Twitter dat Binance nog steeds 5 gereguleerde entiteiten in Europa heeft, namelijk in Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Zweden. Hij merkte op dat terwijl MiCA (Markets in Crypto-Assets) naar verwachting in 2024/2025 van kracht wordt, ze zich nu richten op de voorbereidingen, wat enige consolidatie betekent om aan de vereisten in heel Europa te voldoen.

De leidinggevende besprak tevens de redenen achter Binance’s terugtrekking uit regelgevende activiteiten in landen zoals Cyprus, Nederland en Nigeria.

Het is tevens niet de eerste keer dat Binance regelgevingsproblemen in het VK heeft gehad. In 2021 vaardigde de FCA al een bevel uit waarin Binance werd opgedragen om alle regelgevende activiteiten in het land stop te zetten.

Dit nieuws komt nu kort nadat de Chief Strategy Officer (CSO) van Binance, Patrick Hillmann, de toezegging van het bedrijf om in het VK gereguleerd te worden te kennen gaf te midden van de problemen van Binance in de Verenigde Staten (VS).

Binance wordt hiernaast als slot ook nog geconfronteerd met 2 civiele rechtszaken van Amerikaanse toezichthouders, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Exchange nieuws

Binance krijgt miljoenenboete in India
BitFlyer neemt Japanse tak van FTX over
Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen