Binance Logo Smartphone
Exchange

Binance gaat USDT-, USDC- en TUSD-transactiekosten op TRX-netwerk met 160% verhogen

Binance heeft de tarieven aangepast voor gebruikers die transacties uitvoeren op Tron (TRX), een concurrent van Ethereum (ETH) en een platform voor slimme contracten.

BUSD-fees gaan meeste omhoog

Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, maakte op 10 februari bekend de vergoedingen aan te passen na een recente upgrade op Tron. De verzendingskosten voor USDT, USDC en TUSD zijn verhoogd met 160%. In plaats van $1 moeten gebruikers nu $2.6 betalen wanneer ze waarde overdragen met één van deze stablecoins.

Het verplaatsen van geld met BUSD zal specifiek nog duurder worden, met een verhoging van 175%. Overboekingen met BUSD, de door Binance goedgekeurde stablecoin, zullen nu $2,2 kosten voor één transactie.

Voor degenen die de native tokens van Tron gebruiken, waaronder SUN, JST, BTT en andere, is het nodig 40 TRX te betalen als vergoeding. Binance benadrukt dat het dollarequivalent hiervan ook kan variëren vanwege de volatiele aard van TRX.

Tron Aristoteles

Op 17 januari voerde Tron een upgrade uit genaamd Aristoteles, die de mogelijkheden van het platform heeft uitgebreid.

Alle knooppunten in Tron moesten voor deze update worden bijgewerkt. Naast de introductie van Stake 2.0, bedoeld om het resourcemodel van het platform te verbeteren en de stabiliteit van staking binnen de blockchain te versterken, introduceerde Tron ook het dynamische energiemodel.

Volgens Tron heeft het doel van dit model het bevorderen van een evenwichtige groei in het hele ecosysteem. Door de implementatie van ‘Tron Improvement Proposal’ (TIP) 491, past het netwerk het energieverbruik van een contract dynamisch aan op basis van het huidige verbruik. Tron merkte op dat er concentratie was van middelen en dat dit de gebruikerservaring beïnvloedde.

Snellere en efficiëntere transactie-verwerking

Dit komt omdat wanneer het netwerk overbelast is met transacties met een lage prioriteit, andere waardevolle transacties van bijvoorbeeld dApp-ontwikkelaars moeten langer wachten. Dit belemmerde de groei van onder andere het dApp-ecosysteem.

Het dynamische energiemodel bestraft resourceconcentratie door een energiefactor toe te passen, wat betekent dat als een gebruiker een transactie uitvoert op een ‘hot’ contract, hij meer kosten moet betalen. Dit maakt het duurder om transacties met een lage waarde uit te voeren.

Het resultaat van de upgrade is een snellere en efficiëntere verwerking van transacties, wat betekent dat gebruikers, waaronder dApp-ontwikkelaars, niet meer hoeven te wachten op de bevestiging van hun transacties. Tron gelooft dat deze aanpassing zal bijdragen aan een meer evenwichtig, robuust en divers netwerk.

Met meer dan 50% van alle USDT in omloop die in Tron worden bewaard, kiezen gebruikers voor dit platform vanwege de relatief lage transactiekosten in vergelijking met Ethereum. Op 10 februari wees TronScan data op een circulerend aanbod van 37,1 miljard USDT.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken