Binance, BNB
Exchange

Binance gaat vanwege belangenverstrengeling niet in op voorstel Genesis

Crypto makelaar Genesis Global heeft Binance benaderd voor een nieuwe geldinjectie, maar de crypto exchange ging hier niet op in.

Genesis in de problemen

Binance heeft een aanbod om te investeren in Genesis afgewezen. Dit heeft het gedaan vanwege een mogelijk belangenconflict dat kan ontstaan.

Vorige week kondigde Binance de oprichting aan van een “industrieherstelfonds” om cryptoprojecten met liquiditeitsproblemen te redden.

Genesis, dat vorige week probeerde een lening van $1 miljard van investeerders op te halen om een liquiditeitscrisis te voorkomen, benaderde volgens het rapport naast Binance ook private equity onderneming Apollo Global Management voor kapitaal.

Genesis Global, dat eigendom is van Barry Silbert’s Digital Currency Group (DCG), lanceerde in 2013 de eerste vrij verkrijgbare Bitcoin-handelsdesk in de branche. Daarbij werd het een van de grootste spelers in de crypto wereld.

Ondanks zijn spraakmakende status, is Genesis het nieuwste slachtoffer van de ineenstorting van Sam Bankman-Fried’s FTX-bedrijf eerder deze maand.

Genesis niet bezig met faillissement

Op 16 november kondigde het bedrijf aan opnames en leningen te annuleren. Daarbij wees het bedrijf op abnormale opnameverzoeken van zijn kredietdivisie Genesis Trading.

Er werd ook gemeld dat Genesis leningen had uitstaan bij Alameda Research, een handelsonderneming die verwant is aan FTX, met FTX’s eigen token FTT als onderpand

Genesis onthulde ook dat zijn derivatenactiviteiten $ 175 miljoen aan geblokkeerde fondsen op de FTX-rekening had. Echter zei het dat dit geen invloed zou hebben op zijn activiteiten.

Genesis waarschuwde gisteren dat het failliet zou kunnen gaan.

Ons doel is om de huidige situatie op te lossen zonder de noodzaak van faillissementsaanvragen. Genesis blijft constructieve gesprekken voeren met schuldeisers.

– Vertegenwoordiger van Genesis.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC