Altcoin Nieuws

Binance geeft gebruikers de mogelijkheid om LUNC-belasting vrijwillig te betalen

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat het Terra-ecosysteem in mei van dit jaar op spectaculaire wijze ineenstortte. Bij die implosie ging er voor 40 miljard dollar aan vermogen verloren en spatten er een hoop dromen uiteen. Inmiddels is een groep enthousiastelingen alweer enige tijd bezig met de wederopstanding van Terra in de vorm van Terra LUNA Classic (LUNC).

Binance en LUNC

Na de ineenstorting van Terra is de supply van LUNA enorm opgeblazen. Dat is een probleem waar LUNC op dit moment nog steeds mee worstelt. Om de token-supply terug te brengen naar een meer acceptabel getal, heeft de gemeenschap een transactie-belasting bedacht. Voor iedere blockchain transactie geldt een belasting van 1,2 procent die naar de digitale brandstapel wordt gestuurd. Die LUNC verdwijnt daarna voor eeuwig uit de roulatie.

Het probleem is dat transacties op beurzen hierdoor niet gepakt worden. Om die reden heeft de gemeenschap geprobeerd beurzen over te halen ook 1,2 procent belasting te rekenen op handelingen en die vervolgens te verbranden. Binance doet daar nu aan mee, maar wel op zijn eigen manier. “We gaan een ‘opt-in knop’ inbouwen, waarmee mensen vrijwillig kunnen kiezen om aan de belasting van 1,2 procent mee te doen”, aldus Binance CEO Changpeng Zhao.

Belasting gaat niet meteen aan

Als je er op Binance voor kiest om de 1,2 procent belasting over LUNC-trades te betalen, dan gaat deze niet meteen aan. Pas als 25 procent van de investeerders de belasting activeert, dan gaat deze voor alle ja-klikkers aan. Als dit percentage de 50 procent bereikt, dan gaat de belasting aan voor iedereen die in LUNC handelt. Veel hangt dus af van de gemeenschap, die dit onderdeel voor een groot deel zelf in de hand heeft.

Binance wil dus vooral de gemeenschap de touwtjes in handen geven, een manier van denken die aansluit bij het crypto-ethos. “We luisteren naar onze gebruikers en proberen ze te beschermen”, aldus Changpeng Zhao. De CEO van Binance beseft zich echter ook dat veel gebruikers waarschijnlijk overstappen op andere beurzen om in LUNC te handelen als Binance ineens een belasting van 1,2 procent hanteert.

Altcoin nieuws

Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?
Prijs van FTM stijgt met 50% terwijl Fantom roadmap onthult
Voorstel van Terra Classic om burn belasting opnieuw te verhogen tot 1,2%
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten