Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance heeft jarenlang de Amerikaanse sancties tegen Iran omzeild

Uit een onderzoek van Reuters blijkt dat Binance gebruikers uit Iran heeft toegestaan om te handelen. Dit is in strijd met opgelegde Amerikaanse sancties.

Uit het rapport bleek dat Binance de sancties die door de VS in 2018 waren ingesteld, mogelijk heeft omzeild. Dit is in strijd met de beweringen van de exchange dat het in november van hetzelfde jaar stopte met het bedienen van Iraanse klanten.

Handelaren wijzen op de zwakke verificatienormen van Binance

Binance meldde dat het de rekeningen van alle Iraanse handelaren had geliquideerd. Toch beweren ten minste zeven handelaren het verbod te hebben omzeild.

Reuters beweert dat deze handelaren hun accounts bleven gebruiken tot september 2021. Op dat moment werden er strengere anti-witwasregels ingevoerd. De krant zei dat 11 anderen beweerden actieve handelaren op Binance te zijn geweest. Asal Alizade, een handelaar in Teheran, vertelde het volgende aan Reuters:

Er waren enkele alternatieven, maar geen van hen was zo goed als Binance. Het had geen identiteitsverificatie nodig. Daarom gebruikten we het allemaal.

Een andere anonieme handelaar onder de naam Ali stelde: “Cryptocurrency is een goede manier om sancties te omzeilen en goed geld te verdienen.”

Changpeng Zhao pleit voor VPN’s

Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei op Twitter dat het Reuters WorldCheck sinds 2018 gebruikt als een van de KYC-verificatietools. Kort daarna tweette de directeur ook over zijn toewijding aan AML-protocollen.

Binance is geen Amerikaans bedrijf, maar uit respect voor de Amerikaanse wet en de rol van Amerika in de wereldeconomie hebben we alle toegang tot ons platform geblokkeerd voor iedereen die in Iran is gevestigd. We hebben meer geavanceerde complexe detectietools geïmplementeerd.

Aldus de blogpost.

Ook verwijst Binance naar handelaren die tools zoals VPN gebruiken om toezicht te omzeilen. “Zo kan geolocatieblokkering omzeild worden“, merkte de blog op. Ook schreef de exchange:

“Terwijl we actief werken aan het identificeren van gebruikers op basis van aanvullende factoren zoals gebruikersgedrag in tegenstelling tot alleen geolocatie, glippen sommige gebruikers er doorheen.”

Expose beweert dat topmanagers op de hoogte waren

Het onderzoek beweert dat “ten minste drie senior Binance-medewerkers wisten dat de exchange populair bleef in Iran en werd gebruikt door klanten daar.”

Het rapport zou de problemen voor Binance kunnen vergroten, terwijl de exchange al in de gaten wordt gehouden in de VS. Ook zou dit de naleving van de Russische sancties kunnen onthullen.

Non-VS exchanges kunnen gevolgen verwachten voor het faciliteren van strafbaar gedrag. Hierbij gaat het om het toestaan ​​van de verwerking van transacties voor gesanctioneerde partijen.

Aldus advocaat Erich Ferrari.

Aangezien Binance.US een aparte entiteit is van zijn houdstermaatschappij, zou dit volgens experts enige federale bescherming kunnen bieden aan de exchange. Binance.US heeft onlangs Tammy Weinrib, voormalig VP van de afdeling naleving van financiële criminaliteit bij een Franse bank, aangenomen.

Exchange nieuws

CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen
Voyager Digital ontvangt biedingen die beter zijn dan die van FTX Voyager Digital ontvangt biedingen die beter zijn dan die van FTX
Binance en Mastercard lanceren prepaid-betaalkaart in Argentinië Binance en Mastercard lanceren prepaid-betaalkaart in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten