Exchange Nieuws

Binance heeft voor 9 miljard euro aan Bitcoin in de reserves

Het grote Binance is op dit moment verreweg het populairste handelsplatform van de industrie. Dat zien we onder andere aan de 584.083 Bitcoin die het platform in de reserves heeft. Daarmee heeft Binance zelfs Coinbase ingehaald. Coinbase heeft 533.048 Bitcoin in de reserves.

Alles is voor Binance

Het lijkt erop dat Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zijn moment gepakt heeft tijdens het FTX-drama en veel mensen naar zijn platform wist te lokken. Nu kan alleen de tijd ons leren of dat een goede keuze was. De Binance CEO zegt dat zijn beursplatform de tegoeden van klanten 1 op 1 in bezit heeft en verder geen openstaande schulden zijn. Het enige probleem is dat we Changpeng Zhao hierover op zijn woord moeten geloven, want bewijs is er niet.

Helaas heeft de crypto-industrie vaker bewezen dat je de meeste mensen niet op hun woord kan geloven. Het idee van Bitcoin is in beginsel ook dat je dit niet hoeft te doen. Je kunt je Bitcoin immers volledig in eigen beheer bewaren en dat zou, in ieder geval met een deel van je fondsen, vrijwel iedereen moeten doen. Zo ben je voor je vermogen niet langer afhankelijk van een beursplatform.

Fouten zijn fataal

Het is maar te hopen dat Binance de zaakjes op orde heeft, want hiermee heeft Changpeng Zhao de toekomst van de industrie voor een groot deel in handen. Als zijn imperium omvalt, dan is de kans groot dat de reputatieschade die daaruit voortkomt zo groot is, dat een herstel daarvan praktisch onmogelijk is. Wat dat betreft is het geen goede zaak dat Binance nu zoveel macht heeft.

De 584.083 Bitcoin van Binance vertegenwoordigen ongeveer 2,78 procent van alle 21 miljoen Bitcoin die ooit in omloop komen. Daarmee heeft het platform een gigantisch deel van de markt in handen, zeker als je bedenkt dat een groot deel van de bitcoin in eigen wallets zitten. Na Binance hebben we dus nog Coinbase met 533.048 Bitcoin, Gemini met 158.918 Bitcoin en Kraken met 71.426 Bitcoin.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten