Binance, BNB
Exchange

Binance heeft voor het eerst in de geschiedenis een raad van bestuur

Binance Holdings, het bedrijf achter het beursplatform van Binance, heeft een zevenkoppige raad van bestuur gevormd, die bestaat uit directeuren en onafhankelijke leden.

Volgens de website van Binance wordt de raad van bestuur nu voorgezeten door Gabriel Abed, de voormalige ambassadeur van Barbados in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Andere leden van het bestuur zijn Binance CEO Richard Teng, Binance mede-oprichter Heina Chen, Bayview Acquisition Corp CEO Xin Wang, Gojo & Company managing partner Arnaud Venture, Roger Wang en Rock He.

Waarom heeft Binance een raad van bestuur?

De vorming van het nieuwe bestuur van Binance is waarschijnlijk één van de belangrijkste veranderingen in het leiderschap van Binance sinds Richard Teng in november 2023 de functie van CEO in de schoot geworpen kreeg, nadat Changpeng “CZ” Zhao was gedwongen te vertrekken door de Amerikaanse autoriteiten.

Als onderdeel van diezelfde overeenkomst met de Amerikaanse overheid stemde Binance in met een boete van 4,3 miljard dollar. Changpeng Zhao bekende schuld op één aanklacht, namelijk dat zijn cryptobeurs geen effectief anti-witwasprogramma had.

De overeenkomst met de Amerikaanse overheid dwong Binance ook om een raad van bestuur aan te stellen, met onafhankelijke leden en commissies voor compliance en controle. Het doel daarvan is natuurlijk dat Binance zich voortaan aan de anti-witwasregels zal houden.

De snelle opkomst van Binance

Het verhaal van Binance blijft een bijzondere. De beurs werd in 2017 opgericht in China en werd binnen enkele maanden het grootste handelsplatform ter wereld.

Dat gebeurde allemaal onder de leiding van Changpeng Zhao, die de operaties van het bedrijf “decentraal” organiseerde. Wat dat feitelijk betekende was dat er geen juridische aanspreekpunten waren voor overheden, wat het lastig maakte om Binance onder controle te krijgen.

Vaak hielden ze zich niet aan de regels, maar wist een overheid vervolgens niet wie ze moesten hebben om daar iets van te vinden. Nu lijkt Binance vanuit de VAE te runnen voor zijn operaties in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en in Frankrijk voor zijn Europese zaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten