Binance Logo
Binance, Exchange

Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak

De afdeling Financial Crimes Compliance (FCC) van Binance heeft samengewerkt met het Taiwanese Ministerie van Justitie Onderzoeksbureau en het Taipei District Prosecutors Office om een grootschalige witwaszaak op te lossen en een fraude met digitale activa ter waarde van 200 miljoen New Taiwan Dollar (ongeveer $6,2 miljoen) aan te pakken.

Criminelen kregen hulp bij witwassen van illegale opbrengsten

Volgens een officiële verklaring faciliteerde de operatie criminelen bij het witwassen van illegale opbrengsten via cryptocurrency-transacties. De oplichters maakten gebruik van valse overschrijvingsdocumenten, valse identificatie-informatie en gemanipuleerde klantcommunicatiegegevens om detectie door wetshandhavingsinstanties te vermijden.

Dankzij de samenwerking met Binance kon aanklager Lo Wei-yuan van het Openbaar Ministerie van Taipei het volledige beeld samenstellen van de verdenkingen tegen negen aangeklaagde personen. Deze personen worden beschuldigd van misdrijven zoals witwassen van geld, fraude en georganiseerde misdaad.

In een verklaring van Binance werd opgemerkt: “Na ontvangst van het verzoek organiseerde Binance een grensoverschrijdende online bijeenkomst met de opsporingsambtenaren en aanklagers om de samenwerkingsstrategie te bespreken.”

Maatregelen zijn geïmplementeerd

Binance heeft maatregelen en inspanningen geïmplementeerd die verder gaan dan standaardnaleving en werkt actief samen met wetshandhavingsinstanties wereldwijd. Dit omvat het eerste trainingsprogramma van de sector voor wetshandhaving, een gecoördineerde inspanning om wetshandhavers en openbare aanklagers te helpen bij het opsporen en vervolgen van financiële en cybercriminaliteit.

In 2023 heeft Binance een aanvraag ingediend om te worden geregistreerd onder de Taiwanese Financial Supervisory Commission (FSC) en de Money Laundering Control Act. Lokale regelgevende instanties hebben eerder de gezamenlijke inspanningen van de beurs erkend bij het helpen onderzoeken van fraude met digitale activa.

Daarnaast organiseerde Binance in maart een trainingsworkshop voor wetshandhaving op het gebied van virtuele activa voor agenten van het Keelung District Prosecutors Office in Taiwan, waarbij zij hun expertise deelden om misdaden in verband met digitale activa te bestrijden.

Regels voor crypto invoeren

Ondertussen streven toezichthouders in Taiwan ernaar om tegen eind 2024 regels voor cryptocurrency in te voeren. Huang Tianzhu, de voorzitter van de FSC, heeft zijn bezorgdheid geuit over het gebruik van cryptocurrencies voor illegale activiteiten en is van plan het toezicht op crypto-uitwisselingen te versterken en boetes op te leggen.

De voorgestelde wetgeving zou betekenen dat buitenlandse cryptocurrency-platforms strafrechtelijke sancties riskeren, tenzij ze lokale vestigingen oprichten en voldoen aan de anti-witwasregelgeving (AML).

Het Taiwanese ministerie van Justitie heeft onlangs wijzigingen in de bestaande antiwitwaswetten voorgesteld, waaronder gevangenisstraffen van maximaal twee jaar voor bedrijven die zich niet aan de regels houden, en boetes tot 1,5 miljoen dollar. Deze wijzigingen zijn bedoeld om het harde optreden tegen fraude te versterken en de preventiemaatregelen tegen het witwassen van geld voor aanbieders van cryptodiensten strikt te reguleren.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken