Binance, exchange
Binance, Exchange,

Binance herstelt de eurodiensten na vinden van nieuwe fiatpartners

In een strategische zet heeft toonaangevende crypto-exchange Binance recentelijk aangekondigd dat het nieuwe samenwerkingsverbanden heeft gesloten om de verwerking van eurostortingen en -opnames te regelen. Dit besluit komt slechts een maand na het verlies van de vorige fiatpartner, PaySafe, in september.

Overeenkomsten met nieuwe partners zijn ondertekend

Op 19 oktober heeft Binance in een officiële verklaring aangekondigd dat het recentelijk overeenkomsten heeft ondertekend met nieuwe fiatpartners, om betalingen, stortingen en opnames in euro te faciliteren. Deze ontwikkeling markeert de voortzetting van het streven van het bedrijf om zich aan te passen aan de snel evoluerende regelgevingsomgeving en debanking-kwesties in de Europese Unie. Deze uitdagingen dwongen Binance om in september de steun van PaySafe te verliezen, wat de zoektocht naar nieuwe bankpartners in gang zette.

Binance heeft onthuld dat gebruikers al begonnen zijn met de overgang naar de diensten die worden aangeboden door “een aantal nieuwe gereguleerde en geautoriseerde fiatpartners”. Het is echter niet nader gespecificeerd welke bedrijven deze partners zijn.

Problemen nog niet volledig verholpen

In de aankondiging werd benadrukt dat de nieuwe partners een scala aan fiatdiensten zullen aanbieden, waaronder eurostortingen en -opnames via Open Banking en SEPA/SEPA Instant.

Gebruikers hebben tevens de mogelijkheid om cryptovaluta aan te schaffen en te verkopen via de Single Euro Payments Area (SEPA), bankkaarten en hun fiat-saldi, en kunnen euro-spotparen verhandelen.

Eind september drong Binance bij zijn Europese gebruikers aan om vóór het einde van oktober hun euro’s om te zetten in Tether, hoewel de recente aankondiging suggereert dat dit mogelijk niet meer noodzakelijk is.

Niettemin hebben sommige gebruikers zelfs na deze aankondiging nog steeds problemen gemeld bij het uitvoeren van eurostortingen, terwijl anderen nieuwsgierig waren naar fiatpartners voor het Britse pond in Groot-Brittannië.

Problemen van Binance in VK

In mei besloot Paysafe de ondersteuning voor transacties in Britse ponden stop te zetten, na bezorgdheid van de Britse financiële toezichthouders over de aard van de partnerschapsovereenkomst.

Op 16 oktober blokkeerde Binance de toegang tot zijn platform voor nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, als reactie op het beëindigen van een partnerschap met een derde partij die verantwoordelijk was voor goedkeuring van communicatie op het platform, om te voldoen aan de nieuwe lokale regelgeving opgelegd door de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk.

Binance heeft nog geen fiatpartnerschappen kunnen vaststellen voor zijn Britse platform, waardoor Britse gebruikers nog steeds geen Britse ponden kunnen storten.

Exchange nieuws

Binance krijgt miljoenenboete in India
BitFlyer neemt Japanse tak van FTX over
Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen