Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance & Huobi schort nieuwe gebruikersregistraties uit China op

De populaire cryptocurrency exchanges Binance en Huobi zijn gestopt met het registreren van nieuwe gebruikers afkomstig van het vaste land van China. Dit door een nieuwe golf van hardhandig optreden tegen de crypto-industrie uit het land.


Sluiting van Chinese accounts

Naar verluidt kunnen gebruikers uit Hong Kong nog steeds nieuwe accounts registreren op beide platforms. Huobi heeft inmiddels bekend gemaakt dat de al bestaande accounts van Chinese gebruikers aan het eind van het jaar zullen worden gesloten. Hierover heeft het bedrijf het volgende gemeldt:

“Vanaf 24 september 22021 heeft Huobi Global de accountregistratie voor nieuwe gebruikers op het vasteland van China stopgezet om te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving. Huobi Global zal bestaande Chinese gebruikersaccounts geleidelijk uitfaseren én de veiligheid van de activa van de gebruikers op 31 december 2021 om 24.00 uur garanderen. Huobi Global heeft zich altijd ingezet voor het leveren van diensten voor het verhandelen van digitale activa en het waarborgen van de veiligheid van de activa van klanten, terwijl alle toepasbare wetten.”

Binance heeft om dezelfde redenen besloten om ook deze stap te nemen.


Hardnekkige optreden China

China treedt steeds hardnekkiger op in de strijd met cryptocurrencies. Afgelopen week publiceerde de People’s Bank of China (PBoC) nog nieuwe verduidelijkingen voor de crypto-industrie in het land. In dit rapport werden echter alle activiteiten die met cryptocurrencies te maken hadden als illegaal bestempelt. Benadrukt werd in het rapport dat voorkomen moet worden dat buitenlandse crypto-exchanges Chinese burgers bedienen.

Het rapport benoemde ook dat er meer controle zou worden uitgevoerd, om de risico’s van cryptocurrencies te voorkomen. Hierdoor blijft de druk op cryptocurrencies in het vasteland van China toenemen. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stap precies zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten