Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance investeert $200 miljoen in uitgever Forbes

’s Werelds grootste crypto exchange Binance heeft een investering gedaan van $200 miljoen in het tijdschrift Forbes. Door de deal wordt Binance een van de twee grootste eigenaren van de 104 jaar oude uitgever.


Een enorme investering

Volgens CNBC zal Binance door de investering één van de twee grootste eigenaren van Forbes worden, waarbij de exchage ook twee bestuurders levert van de in totaal negen bestuurszetels als onderdeel van het plan van de uitgever om te fuseren met een beursgenoteerd SPAC (special purpose acquisitiebedrijf).

Binance vervangt de helft van de 400 miljoen dollar aan toezeggingen van institutionele beleggers die in augustus door Forbes zijn aangekondigd. Dat maakt Binance een van de twee grootste eigenaren van Forbes, dat zal worden genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de ticker “FRBS”.

De stap toont de toenemende invloed van de cryptosector in de ‘echte’ wereld. Terwijl al meerdere cryptobedrijven naar de beurs zijn gegaan, sportarena’s hebben gesponsord en massaal reclame maken is dit de eerste grote investering van de sector in een traditioneel Amerikaans media-eigendom.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wat is Forbes?

Forbes werd meer dan een eeuw geleden opgericht door de tweevoudig presidentskandidaat Steve Forbes. In 2014 verkocht Forbes een belang van 95% aan het in Hong Kong gevestigde Integrated Whale Media voor een waardering van $475 miljoen.

Forbes staat bekend om zijn tijdschrift en een digitaal publicatiemodel dat afhankelijk is van bijdragers. Het heeft gewerkt aan het diversifiëren van zijn inkomsten met licentieovereenkomsten en e-commerce en direct-to-consumer-inspanningen. Forbes staat ook bekend om zijn jaarlijkse ranglijst van ’s werelds rijkste zakenmagnaten.

De investering door Binance, een bedrijf die amper vijf jaar geleden opgericht is, laat zien hoe groot de cryptowereld is geworden. Binance hoopt meer mainstream media aandacht te krijgen door de investering in Forbes.

“Dit is de eerste stap naar een markt met een groot potentieel als het gaat om de acceptatie van op Web 3.0 gebaseerde tools”, zei iemand met kennis van de strategie van Binance.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten