Binance Crypto Exchange
Binance, Exchange

Binance kijkt naar afwijzen van CFTC-klacht

Binance, de crypto-exchange, en zijn CEO, Changpeng “CZ” Zhao, hebben plannen aangekondigd om een verzoek in te dienen bij de rechtbank om de rechtszaak van de Amerikaanse CFTC te laten afwijzen.

Afwijzen van 2 afzonderlijke moties

Op 24 juli hebben verschillende Binance-entiteiten, waaronder Zhao, de CEO, en voormalig Chief Compliance Officer Samuel Lim, bij een districtsrechtbank in Illinois een aanvraag ingediend om tegen 27 juli twee afzonderlijke moties in te dienen om de klacht af te wijzen.

De indiening verklaarde: “De Buitenlandse Binance Entiteiten en Zhao zijn van plan om gezamenlijk een motie in te dienen om de klacht af te wijzen. Lim is ook van plan om een afzonderlijke motie in te dienen om de klacht af te wijzen en zal zich aansluiten bij bepaalde delen van de motie die zijn ingediend door de Buitenlandse Binance Entiteiten en Zhao.”

Binance heeft ook een verzoek ingediend om toestemming te krijgen om de limiet van 15 pagina’s voor de briefing te overschrijden, die zal worden gebruikt ter ondersteuning van de motie. De uitwisseling heeft gevraagd om een briefing van maximaal 50 pagina’s, waarbij ze verwezen naar de complexiteit van de rechtszaak die de ‘Commodity Futures Trading Commission’ in maart tegen hen heeft aangespannen.

Mogelijk Amerikaanse wetten overtreden

In maart heeft de CFTC een aanklacht ingediend tegen Binance en Zhao, omdat de crypto-exchange zich niet correct had geregistreerd bij de toezichthouder.

Volgens de CFTC heeft Binance, ondanks het blokkeren van Amerikaanse ingezetenen van transacties op zijn platform, willens en wetens transacties uitgevoerd in meerdere cryptocurrencies voor mensen in de VS sinds ten minste 2019, waarbij het opzettelijk de Amerikaanse wetten heeft overtreden.

De toezichthouder noemde het nalevingsproces van Binance ook een “schijnvertoning” en beweerde dat het vrijwillig zijn activiteiten buiten de VS uitvoerde en de locatie van het hoofdkantoor verborgen hield om opzettelijk de Amerikaanse regelgeving te omzeilen.

Aanklacht tegen Binance

Op 5 juni heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) ook een aanklacht ingediend tegen Binance en Zhao, waarin ze beweerden dat het bedrijf niet-geregistreerde effecten had verkocht, Amerikaanse klanten had toegestaan om gebruik te maken van hun wereldwijde platform, en beweerde dat Zhao geld van klanten had misbruikt.

De klacht van de SEC vermeldde dat de compliancechef van Binance, naar verluidt Lim in 2018, in een bericht aan een andere compliance officer zei: “We opereren als een fking niet-gelicentieerde effectenbeurs in de VS bro.”

Bovendien wordt Binance naar verluidt ook onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie omdat het naar verluidt Russische gebruikers zou hebben toegestaan om zijn platform te gebruiken in strijd met Amerikaanse sancties.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken