Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Binance komt met BNB Auto-Burn; wat houdt dit in?

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe functie genaamd ‘BNB Auto-Burn’ met onmiddelijke ingang zal implementeren in de Binance Smart Chain.


Verschillende burn-mechanismen

De Binance Coin (BNB) is de native cryptocurrency die gebruikt wordt voor transacties op de Binance Smart Chain (BSC). Dit is te vergelijken met de gasvergoeding die op het netwerk van Ethereum betaald wordt. BNB is hiernaast nodig om deel te nemen aan de gedecentraliseerde on-chain governance op BSC. Het is hiermee een erg belangrijk onderdeel van het gehele BSC.

Binance beschikt momenteel over twee belangrijke burn-mechanismen voor hun BNB-tokens. Zo wordt een deel van de gasvergoeding die aan BSC besteed wordt direct geburned. Hiernaast verbrandt BSC dagelijks zo’n 860 BNB-tokens.

Tot slot burned BSC ieder kwartaal een x-aantal tokens. Afgelopen kwartaal werden bijvoorbeeld 1.335.888 BNB uit de omloop gehaald, maar dit aantal varieert iedere keer. Deze functie zal nu worden vervangen. De officiële aankondiging zegt hier het volgende over:

“In de toekomst zal de driemaandelijkse burn vervangen worden door BNB Auto-Burn om de BNB-community meer transparantie en voorspelbaarheid te bieden. BNB Auto-Burn zal zowel objectief als verifieerbaar zijn, onafhankelijk van de inkomsten die worden gegenereerd op de Binance CEX door het gebruik van BNB, en zal automatisch worden aangepast doordat het burnbedrag zal worden gebaseerd op de prijs van BNB, wat op zijn beurt weergeeft het aanbod en de vraag naar BNB, evenals het aantal geproduceerde blokken gedurende een kwartaal berekend op basis van on-chain informatie.”


Automatisch stoppen met burn-functie

Volgens Binance wordt het BNB-protocol voor het automatisch burnen stoppen wanneer de totale oplage van BNB-tokens onder de 100 miljoen zal dalen.

Door naar deze nieuwe functie over te schakelen, zal de hoeveelheid vernietigde BNB-tokens niet langer gebaseerd zijn op de winst van Binance. Het zal af gaan hangen van de prijs van BNB en het niveau van activiteit op BSC. Het is nog niet bekend hoe hoog dit precies zal uitpakken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten