Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance komt met cryptokaart voor vluchtelingen uit Oekraïne

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft bekend gemaakt dat ze een cryptokaart gelanceerd hebben waarmee vluchtelingen uit Oekraïne crypto-transacties mee kunnen uitvoeren. Ook kunnen ze geld ontvangen op de kaart via de Binance Visa Card.

Helpen van getroffen vluchtelingen

Om vluchtelingen die zijn getroffen door het Oekraïense conflict een manier te bieden om geld te verzenden en te ontvangen en aankopen te doen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) heeft Binance naar verluidt met verschillende entiteiten samengewerkt, waaronder het Europese banking-as-a-service-platform Contis en non-profitorganisaties Rotary en Palianytsia.

Hierboven op ontvangen de gebruikers van de kaart die geverifiieerd zijn door hun lokale non-profitorganisaties financiële steun van Binance, in de vorm van Binance USD (BUSD). Zo ontvangen deze gebruikers gedurende drie maanden 75 BUSD per maand, het donatiebedrag dat wordt aanbevolen door de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR).

Geen commercieel product

Het hoofd van Binance Charity, Helen Hai, benadrukt dat de nieuwe kaart geen commercieel product is. Het wordt ingezet als een financieel betaalinstrument waarmee donaties zowel ontvangen als besteedt kunnen worden. Hai zei het volgende:

“De hele wereld is in staat om de belangrijke rol te observeren die cryptocurrency speelt, en hoe het onze realiteit transformeert. Het is cryptocurrency die een sleutelrol speelt bij het inzamelen van vitale fondsen en het bieden van de broodnodige humanitaire hulp aan Oekraïne.”

Tot slot merkte Hai op dat dit een goed voorbeeld is van hoe crypto niet slechts als transactiemiddel gebruikt kan worden, maar ook juist als betaalmiddel. Hai gelooft dat crypto een tool is die ‘geen grenzen, beperkingen heeft, geen documenten en andere complexe en langdurige bureaucratische procedures vereist, en in staat is om hier en nu resultaten te produceren’.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten