Binance Logo Smartphone
Exchange

Binance krijgt cruciale licentie voor Spaanse dochteronderneming

De bekende cryptocurrency exchange Binance is nu door de Bank of Spain officieel geregistreerd als een virtual asset service provider (VASP). Hierdoor kan de beurs bewaring en crypto-uitwisselingsdiensten legaal aanbieden in het land.

Moon Tech Spain

Binance heeft bekend gemaakt dat haar Spaanse dochteronderneming, genaamd ‘Moon Tech Spain’ op 7 juli 2022 officieel door de nationale Centrale Bank in Spanje geregistreerd werd als VASP. Deze januari vroeg Moon Tech Spain in eerste instantie haar registratie aan, die hiermee nu voltooid is.

Met de licentie mag de exchange nu fiat-valutawissel aanbieden aan digitale activa en bewaringsdiensten, terwijl het voldoet aan de regels ter bestrijding van het witwassen van geld en terrorismefinanciering in het land.

Resultaat van harde werk

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), is het ontvangen van de licentie het resultaat van hun harde werk om hun platform gericht te maken op het beschermen van gebruikers. Hij zei het volgende:

Effectieve regelgeving is essentieel voor de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrencies. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in compliance en hebben AMLD 5 en 6-compatibele tools en beleid geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat ons platform het veiligste en meest betrouwbare in de crypto-branche blijft.

Uitbreiden van diensten in Spanje

De directeur van Binance Spanje, Quim Giralt, zei dat hun volgende stap het uitbreiden van hun team in Spanje zal zijn en om de diensten van de exchange voor iedereen toegankelijker te maken.

Afgelopen mei ontving de crypto-exchange nog zijn soortgelijke licentie in Frankrijk. Hierdoor mag de exchange ook officieel zijn crypto-diensten blijven aanbieden in Frankrijk.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?