Exchange

Binance lanceert Bitcoin-opties op de mobiele app

De welbekende cryptocurrency exchange Binance heeft een update uitgebracht voor zijn applicatie. Gebruikers van de Binance-app kunnen vanaf nu officieel Bitcoin-opties handelen op Binance’s futures-handelsplatform. De functie is momenteel nog beperkt tot de mobiele applicatie van de crypto-exchange.


Bitcoin-optie contracten

Met een contract voor Bitcoin (BTC)-opties kunnen handelaren zowel een kooprecht als verkooprecht aanschaffen voor in dit geval Bitcoins tegen een vooraf bepaald vast bedrag. Amerikaanse handelaren op Binance kunnen hierdoor op ieder moment, voor of op de vervaldatum van het contract, bepalen wat zij met hun BTC-optie doen.

Ook is het mogelijk om BTC/USDT-optiecontracten aan te gaan. Wanneer gebruikers hiervoor kiezen, dragen zij eerst hun USDT-bezit over van hun huidige Binance-wallet naar de nieuwe futures-wallet. Vervaldatums kunnen worden gekozen van minimaal 10 minuten tot maximaal 24 uur en wordt betaald met een vaste premie. Hierdoor zullen alle winsten die mogelijk worden geboekt netto-winsten, omdat gebruikers niet achteraf een bepaalde premie bijvoorbeeld in de vorm van een winstpercentage moeten betalen. Binance geeft echter wel een waarschuwing met de functie mee:

“Er is geen garantie dat uw aankoop van opties met winst zal plaatsvinden nadat de premie is afgetrokken. De meeste aankopen van opties zullen niet winstgevend zijn, maar een minderheid zal zeer winstgevend zijn. Gebruik alstublieft naar eigen oordeel.”


Ook crypto exchange Gemini breidt uit

Naast crypto-exchange Binance, breidt ook cryptocurrency exchange Gemini uit. Zo voegt Gemini 3 nieuwe cryptocurrencies toe, namelijk Dai (DAI), Chainlink (LINK) en Orchid (OXT). Dit maakt de exchange bekend via een blogpost op de officiële website van de exchange.

Naar verluidt heeft Gemini deze crypto’s toegevoegd vanwege hun al bewezen markten en relatief nieuwe consumptiemodellen. Dit suggereert dat de vraag naar deze crypto’s zal blijven stijgen naarmate het crypto-ecosysteem wereldwijd evolueert. Vanaf 24 april 2020 kunnen gebruikers vanaf 09:30 gaan handelen in de nieuwe crypto’s.