Nieuws

Binance lanceert verhandelbare aandelentokens van Tesla

Binance heeft verhandelbare aandelentokens van het bedrijf Tesla gelanceerd. Een aandelentoken kan gefractioneerd worden in kleinere eenheden waardoor meerdere gebruikers kunnen profiteren van de opbrengsten erop.


De eerste aandelentokens

In tegenstelling tot traditionele aandelen, kan een aandelentoken worden gefractioneerd in kleinere, meer betaalbare eenheden. Dit betekent dat meerdere gebruikers kunnen profiteren van de opbrengsten op de aandelen.

Crypto valuta exchange Binance lanceert verhandelbare aandelentokens. Deze hebben het doel hebben een breder deel van het publiek in staat te stellen opbrengsten op aandelen te behalen. Dit is inclusief potentiële dividenden, zonder volledige, traditionele aandelen te hoeven kopen. Het eerste openbaar verhandelbare equity in de vorm van een Binance aandelentoken komt van Tesla. De aandelenkoers hiervan schommelt op dit moment rond de $700. In plaats van een volledig, traditioneel aandeel te kopen, waarvoor bewaring van een fysiek aandeelcertificaat vereist is, kunnen gebruikers slechts een honderdste van een Tesla-aandeel kopen. Dit aandeel wordt dan vertegenwoordigd door een digitaal token. Binance verklaarde:

“Elk digitaal token vertegenwoordigt één aandeel van de aandelen en wordt volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten die de tokens vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen deze fractionele tokens verhandelen.”

Een honderdste van een aandelentoken vertegenwoordigt daarmee dezelfde fractie van een heel Tesla-aandeel. De aandelenkoersen zullen worden verrekend in Binance USD (BUSD). Deze stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar ($) en wordt uitgegeven door de Paxos Trust Company. Aandelentokens zijn echter niet zomaar inwisselbaar voor echte aandelen.


Aandelentokens zorgen voor verbinding met de traditionele markten

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), zullen digitale aandelentokens een brug worden die dienen tussen traditionele- en crypto markten. Daarnaast zullen ze de toegang tot de aandelenmarkten verbreden. Dit zal resulteren in een “meer inclusieve financiële toekomst”.

De handel in de digitale aandelentokens is commissievrij. Het product is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse investeringsmaatschappij CM-Equity AG en het in Zwitserland gevestigde asset tokenisatieplatform Digital Assets AG. Handel in hun producten is niet mogelijk in rechtsgebieden zoals China, Turkije en de Verenigde Staten. Daarnaast moet er een Know Your Customer (KYC)-proces voltooid worden om in aanmerking te komen als handelaar in digitale aandelentoken op de exchange.

Binance’s 1e kwartaal van 2021 was volgens de aankondiging van vandaag erg goed. Binance kende een groei van maar liefst 260% in verhandeld volume en zag hiernaast een toename van circa 346% in gebruikersaantallen. Ondertussen is de native token Binance Coin (BNB) van de exchanges met meer dan 900% gestegen tot nu toe dit jaar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten