Binance Logo
Exchange

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid

Binance kreeg het afgelopen jaar een recordboete van 4,3 miljard dollar voor zijn kiezen van de Amerikaanse overheid. Volgens Catherine Chen, het hoofd van de institutionele afdeling bij Binance, betekende dat moment een “keerpunt” voor het beursplatform.

Als onderdeel van de overeenkomst met de Amerikaanse overheid werd Binance gedwongen om zijn bedrijfsvoering compleet op de schop te gooien.

Binance herstelt snel

Na de enorme boete voor Binance en het aftreden van voormalig CEO Changpeng Zhao, vreesde de industrie voor een FTX 2.0 scenario voor Binance.

Tot op heden bleef dat uit en al snel bleek dat Binance niet in de problemen zat omdat het de tegoeden van gebruikers vergokte.

Binance werd vooral aangepakt voor het overtreden van anti-witwasregelgeving en het bieden van een handelsplatform voor gesanctioneerde landen.

Catherine Chen is zelfs blij met de veranderingen die Binance moest doorvoeren. “Het is een uitdaging, maar een welkome uitdaging die we volledig omarmen, omdat we weten dat het fantastisch is voor de markt.”

Changpeng Zhao in de problemen

Changpeng “CZ” Zhao is nog niet helemaal veilig op dit moment. Hij bekende namelijk schuld voor het niet volgen van de regelgeving omtrent het witwassen van geld. Om die reden kan hij tot 18 maanden in de Amerikaanse gevangenis belanden.

Hij hoort zijn definitieve straf op 30 april. Catherine Chen wil daar niet teveel woorden aan vuil maken en legt haar focus vooral op de positieve kanten van het verhaal.

“Deze ontwikkelingen geven gebruikers van Binance veel meer duidelijkheid en helpt ze om meer comfortabel te zijn met de industrie, de asset-klasse en de belangrijkste partijen binnen de industrie”, aldus Chen.

Richard Teng, de nieuwe CEO van Binance, spreekt tegenover CNBC zelfs over het “volwassen worden” van het beursplatform.

Binance Coin (BNB) profiteert duidelijk van het herstel van de beurs. Vanaf het begin van het jaar is de koers van BNB bijna verdubbeld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten