Exchange Nieuws

Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen

Naar verluidt zouden insiders van Binance gebruikers helpen om beveiligingsprotocollen te omzeilen, ondanks de aanzienlijke inspanningen van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange om toonaangevend te zijn op het gebied van transparantie in de branche na het FTX-schandaal.

Klanten in China zouden geholpen worden

Een recent onderzoek van CNBC meldt dat medewerkers en vrijwilligers van Binance klanten in China hebben geholpen zouden hebben om de ‘Know Your Customer’ Controls (KYC) van de crypto-exchange te omzeilen.

Het rapport wijst op de officiële Chineestalige chatrooms van Binance, waar meer dan 220.000 gebruikers geregistreerd zijn. Gebruikers van deze chatrooms zouden toegang hebben tot gedeelde berichten met technieken om de KYC-, residency- en verificatieprotocollen van de exchange te kunnen omzeilen.

Volgens het rapport zouden deze berichten afkomstig zijn van accounts die werden geïdentificeerd als werknemers van Binance of getrainde vrijwilligers die bekendstaan als ‘Angels’.

Actie vanuit Binance is ondernomen

Technieken die werden gedeeld, waren onder meer het vervalsen van bankpapieren, het bevestigen van valse adressen en andere relatief eenvoudige systeemmanipulaties. Een woordvoerder van Binance zei het volgende:

Wij hebben actie ondernomen tegen werknemers die mogelijk ons interne beleid hebben geschonden, waaronder het ten onrechte vragen of doen van aanbevelingen die niet zijn toegestaan of in overeenstemming zijn met onze normen.

Het is benoemingswaardig dat Changpeng Zhao (CZ), de mede-oprichter van de crypto-exchange momenteel nog niks heeft laten weten over het incident.

Mogelijk strikt crypto-verbod in China op komst

Terwijl China blijft werken aan een strikt verbod op cryptocurrencies, dat begon in 2021 en resulteerde in een verbod op crypto-exchanges in 2017, komt deze ontwikkeling aan het licht.

Chinese gebruikers die de KYC-regels omzeilen om toegang te krijgen tot Binance, lopen het risico op repercussies als ze worden ontdekt. Sommige mensen hebben opgeroepen tot heroverweging van het cryptoverbod door de Chinese regering, hoewel regelgevers geen tekenen hebben gegeven dat ze dit van plan zijn.

In de tussentijd blijven Chinese functionarissen plannen maken voor de introductie van een digitale valuta van de centrale bank, de digitale yuan. Er is onlangs veel geld uitgegeven aan adoptie-inspanningen, ondanks het bestaande verbod op cryptocurrencies.

Exchange nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd
BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen