Binance Crypto Exchange
Exchange, Regulatie

Binance moet in Nigeria activiteiten (tijdelijk) stopzetten

Op 9 juni heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van Nigeria via een circulaire de financiële toezichthouder Binance opgedragen om haar diensten in het land te beëindigen, aangezien de crypto-exchange niet geregistreerd of gereguleerd was. De activiteiten van Binance in Nigeria werden door de SEC als illegaal beschouwd.

“Binance Nigeria Limited wordt hierbij opgedragen om onmiddellijk te stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders in welke vorm dan ook”, aldus SEC, Nigeria. “Elk lid van het investerende publiek dat met de entiteit handelt, doet dit op eigen risico.”

Exploiteren van illegaal handelsplatform

Amper een week na de aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance, samen met CEO en mede-oprichter Changpeng Zhao, voor het exploiteren van een illegaal handelsplatform, het aanbieden van niet-geregistreerde effecten en het aantrekken van klantengelden, heeft de Nigeriaanse SEC een circulaire uitgegeven. In deze circulaire werd bekendgemaakt dat Binance haar activiteiten in het land moest stopzetten. Bovendien heeft de Amerikaanse SEC een gerechtelijk bevel aangevraagd om de activa van Binance.US te bevriezen.

“Als de toezichthouder met het wettelijke mandaat van beleggersbescherming, dringt de commissie er bij Nigerianen op aan om op hun hoede te zijn voor investeringen in crypto-activa en aan crypto-activa gerelateerde financiële producten en diensten als de dienstverlener of zijn platform niet is geregistreerd of gereguleerd door de commissie”, werd hieraan toegevoegd.

Alhoewel de exacte acties van de toezichthouder op de Nigeriaanse markten tegen Binance Nigeria Limited nog moeten worden vastgesteld, heeft de commissie aangekondigd dat er verdere regulerende maatregelen zullen worden genomen met betrekking tot de activiteiten van de exchange.

Crypto-acceptatie in Afrika neemt nog steeds toe

Met de toenemende acceptatie van cryptocurrency in het meest bevolkte land van Afrika, neemt de SEC van Nigeria voorzorgsmaatregelen om investeerders te beschermen. In een rapport dat in mei door Bloomberg werd gepubliceerd, gaf de commissie aan dat ze overwoog om tokenized coin-aanbiedingen toe te staan, die worden ondersteund door eigen vermogen, schulden en eigendom, maar niet door cryptovaluta, op gelicentieerde digitale activa-uitwisselingen.

Echter, de poging van de Centrale Bank van Nigeria (CBN) om de invoering van een digitale valuta van de centrale bank (e-Naira) te bevorderen, inclusief het opleggen van contante beperkingen, leidde in maart tot straatprotesten. In 2021 heeft de CBN richtlijnen uitgevaardigd voor de e-Naira, met als doel om er bij succes een wettig betaalmiddel van te maken.

Exchange nieuws

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden
Binance CEO: ‘Een selfie betekent niet dat we vrienden zijn’
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43