Binance naar India door overname WazirX-exchange

Binance maakt een enorm debuut in India door de overname van de WazirX-exchange. Door dit debuut kunnen meer dan een miljard klanten in India nu digitale activa kopen met behulp van hun lokale valuta, de Indiase roepie.


100% belang in WazirX

Binance heeft naar verluidt 100% van de belangen van de cryptocurrency exchange WazirX overgenomen. Helaas is niet bekend gemaakt hoeveel geld hier in is gaan zitten.

De overname is tevens bevestigd door de voormalige CEO van WazirX, Nischal Shetty. Alle 20 werknemers die bij WazirX werkzaam waren, zijn nu werkzaam voor Binance. Niemand is dan ook ontslagen. De missie wordt voortgezet: meer fiat-to-crypto-gateways openen.

Beide exchanges zijn dan ook van mening dat fiat-naar-crypto-gateways cruciaal zijn bij het bepalen van de omvang en de acceptatie van de gehele cryptocurrencymarkt. Door de technologie van WazirX te combineren met de handelaren die actief zijn op het platform van Binance, wordt er geprobeerd om een massale acceptatie te stimuleren, wereldwijd.


Demografie India

Volgens Changpeng Zhao, CEO van Binance, helpt de jonge demografie in India bij het adopteren en opbouwen van nieuwe financiële technologieën. De overname van WazirX zal volgens hem een cruciale rol gaan spelen om van India een wereldwijd blockchain-innovatiecentrum te maken. Ook zal het een cruciale rol gaan spelen bij de acceptatie van cryptocurrency in zijn geheel door het grote publiek in het land te stimuleren tot aankoop van crypto’s.


WazirX cryptocurrency-exchange

De cryptocurrency exchange WazirX is in maart 2018 gelanceerd en groeit sindsdien snel. De exchange is van plan om zijn eigen token, de WRX gaan verkopen.

Momenteel weet de exchange circa $30 miljoen aan handelsvolume per maand te genereren. De exchange heeft hierbij een applicatie (app). Deze wordt in India goed beoordeeld. Zo heeft de app momenteel een 4.4 van 5 in de Play Store en is meer dan 200.000 keer gedownload.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken