Exchange Nieuws

Binance neemt voormalige darkwebspecialist van Europol in

Binance heeft Nils Andersen-Röed van Europol ingehuurd om het onderzoeksteam van de exchange te versterken.


Aanstelling van Andersen-Röed

Crypto exchange Binance heeft de aanstelling aangekondigd van Nils Andersen-Röed, een Dark Web-specialist die voorheen van Europol was.

“Nils versterkt een al sterk team van beveiligingsspecialisten die er hard aan werken om ervoor te zorgen dat Binance het veiligste crypto ecosysteem blijft”.

Aldus Binance in een verklaring over de aanstelling.

“Na vele jaren in de wetshandhaving te hebben gewerkt, ben ik verheugd om nieuwe uitdagingen aan te gaan in het Binance onderzoeksteam. In de loop der jaren heb ik geleerd dat het simpelweg arresteren van criminelen niet voldoende is om misdaad te bestrijden. Je moet ook breder kijken naar het hele ecosysteem waarin ze opereren.”

Zo vertelt Andersen-Röed.

Andersen-Röed zal zich richten op het identificeren van hackers en criminelen op de platforms van de exchange. Daarnaast houdt hij zich bezig met het beschermen van gebruikersfondsen en het ondersteunen van wetshandhavingsinstanties bij hun onderzoeken.

De aanstelling van Andersen komt niet op een opmerkelijk moment. Binance is namelijk verwikkeld in een breed scala aan regelgevende problemen over de hele wereld. De benoeming van de specialist laat zien dat Binance initatief neemt om witwassen en criminelen te stoppen.


Regelgevende controverses van Binance

Gedurende 2021 heeft de grootste exchange van crypto de woede gewekt van regelgevers voor financiële diensten van over de hele wereld.

Sinds juni waarschuwen De Nederlandsche Bank en de Japanse Financial Services Agency consumenten voor de crypto exchange. De autoriteiten van de Kaaimaneilanden en de Italiaanse Consob zeiden dat Binance geen vergunning had om in hun landen te opereren. De Malaysia Securities Commission heeft hard opgetreden tegen de exchange vanwege illegale activiteiten in het rechtsgebied.

Op dezelfde dag als de aankondiging van de Kaaimaneilanden, diende de Thai Securities and Exchange Commission een strafrechtelijke klacht in tegen Binance. Hierbij beweerde ze dat de exchange zonder vergunning opereerde als een digitaal asset bedrijf

In het VK heeft de Financial Conduct Authority hard opgetreden tegen Binance Markets Limited. Dit is een Binance entiteit die werd overgenomen om een crypto exchange in het VK te krijgen. De FCA gaf in juni een waarschuwing en zei dat het een groot probleem had met het ontbreken van een hoofdkantoor van de exchange.

Problemen met regelgevers kwamen er ook voor de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao (CZ). In Singapore, waar CZ woont, zei de Monetaire Autoriteit van Singapore dat Binance nog geen vergunning heeft. Hoewel er een aanvraag loopt, zijn hun aanvragen afgewezen bij vergelijkbare bedrijven.

Eerder deze maand voegde Singapore Binance.com ook toe aan zijn Investor Alert List.


Grootste verandering

In juli voegde Binance Jonathan Farnell, voorheen van eToro, toe als de nieuwe compliancedirecteur van de exchange. Vorige maand eiste de exchange dat alle gebruikers een KYC-verificatieproces (Ken uw klant) voltooien voordat ze de services van Binance gebruikten.

De benoeming van Andersen-Röed is laatste in een reeks stappen om het nalevingsregime van de exchange te versterken. Echter kwam de belangrijkste verandering gisteren. Gisteren gaf CEO Changpeng Zhao de behoefte aan een gecentraliseerd hoofdkantoor toe.

“We zijn ons gaan realiseren dat we een gecentraliseerde entiteit nodig hebben om goed samen te werken met toezichthouders”

De bekentenis was een belangrijke verandering voor CZ, die eerder had volgehouden dat Binance gedecentraliseerd was. Hij zei dat ieders definitie van het hoofdkantoor van een bedrijf anders was.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten