Binance, BNB
Binance, Exchange

Binance onder vuur, liegen ze over hun reserves?

Het lijkt erop dat het grote Binance onder vuur ligt in de Verenigde Staten. Sinds enige tijd is het beursplatform in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verwikkeld. Nu blijkt uit de onderzoeken van controleurs dat Binance wellicht liegt over zijn reserves in de Verenigde Staten.

Dat zou een vergelijkbaar vergrijp zijn als dat van FTX, wat in november 2022 aan het licht kwam.

Moeten we ons zorgen maken?

Adam Cochran, een bekend figuur uit de crypto-gemeenschap, roept terecht dat het zorgelijk is dat een externe-controlepartij niet met 100 procent zekerheid kan bevestigen dat de reserves van Binance op orde zijn. “Zeker als je zelf claimt dat je meer dan voldoende reserves hebt, is dat een probleem”, aldus Cochran.

Krijgen we met Binance dan een FTX 2.0? Dat is op dit moment natuurlijk de vraag en het is te hopen van niet. Het omvallen van FTX in november 2022 zorgde al voor een gigantische deuk in het vertrouwen in de industrie.

Deze klap zal misschien nog erger zijn. Zeker in aanloop naar een jaar waarin mensen veel hoop hebben op een bullmarkt; we krijgen in 2024 immers een halving en mogelijk ook de Spot Bitcoin ETF.

Cochran vraagt zich ook af in hoeverre we ons zorgen moeten maken over het internationale platform van Binance. “Als het systeem waar ze mee werken de Amerikaanse beurs al niet kan managen, hoe kan dat dan wel op internationaal niveau?”

Binance is niet insolvent

Wel belangrijk om te vermelden is dat de controleurs van Binance NIET suggereren dat het handelsplatform insolvent is. Dat wil zeggen dat zij in principe het gevoel hebben dat Binance op dit moment aan al zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

Wat dat betreft lijkt het nog te vroeg om ons echt zorgen te maken over Binance. Al gaan die zorgen in mindere mate op voor het Nederlandse publiek, omdat Binance recent zijn deuren sloot in ons land.

Dat moesten ze doen als gevolg van het feit dat ze geen vergunning hebben in Nederland. Als je een beursplatform in de lucht wil houden in Nederland, dan moet je een vergunning aanvragen bij De Nederlandsche Bank; de centrale bank van het land.

Binance had die vergunning niet en om die reden moest het Nederland verlaten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken