binance
Binance, Exchange

Binance onder vuur: Mastercard en Visa Stoppen Samenwerking

De populaire cryptocurrency exchange Binance is zwaar onder de loep genomen door financiële toezichthouders over de hele wereld. Dit heeft nu geleid tot onder andere de beëindiging van de partnerschappen met Mastercard en Visa.

Mastercard en Visa beëindigen partnerschappen met Binance

Mastercard en Visa beëindigen hun samenwerkingen met Binance Holdings. De bedrijven distantieerden zich van het cryptocurrency-platform dat wordt bedreigd door toezichthouders over de hele wereld.

Visa is sinds juli gestopt met het uitgeven van nieuwe co-branded kaarten met Binance in Europa. Dit kondigde een woordvoerder van Binance onlangs aan. Daarnaast zal Mastercard zijn kaartpartnerschap met Binance in september volledig beëindigen. Echter weigerde Mastercard een reden te geven voor deze beslissing.

Toezichthouders zetten druk op Binance

Binance is zwaar onder de loep genomen door financiële toezichthouders over de hele wereld. De druk is toegenomen tijdens het harde optreden tegen de sector na een reeks faillissementen en schandalen in het afgelopen jaar.

Het bedrijf en zijn CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao werden aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Dit zou gaan om het overtreden van de effectenregels in de Verenigde Staten (VS).

Daarnaast wordt de exchange door de ‘Commodity Futures Trading Commission’ aangeklaagd wegens het ontlopen van regels om Amerikaanse gebruikers toegang te geven tot de exchange. Het bedrijf heeft de beschuldigingen echter betwist.

De acties van Visa en Mastercard zijn een grote klap voor de pogingen van Binance om de reguliere markt te betreden. Het bedrijf raakt steeds meer geïsoleerd van het traditionele financiële systeem.

Uitgesloten van het Amerikaanse banksysteem

Binance werd in februari uitgesloten van het Amerikaanse banksysteem. Ook verloor het in mei de mogelijkheid om enkele bankoverschrijvingen in Australië te accepteren. Recentelijk besloot Binance een product genaamd Binance Connect stop te zetten, waarmee bedrijven crypto via Visa en Mastercard konden accepteren.

De Binance Card werd gelanceerd als onderdeel van een poging om de adoptie van crypto in een bredere zin aan te moedigen. Het stelt de consumenten van de crypto-exchange in staat om hun dagelijkse basisuitgaven te betalen met hun geld in crypto. Het Binance Visa Card-programma werd in september 2020 onthuld.

De beslissing van Mastercard zal vanaf 22 september gevolgen hebben voor alle 4 de co-branded kaartprogramma’s met Binance in Argentinië, Brazilië, Colombia en Bahrein. Dit zegt de creditcardgigant in een per e-mail verzonden verklaring. Binance zei in een bericht op X (Twitter), dat minder dan 1% van de gebruikers in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten gevolgen zal ondervinden van de beslissing en dat het geen gevolgen heeft voor de wereldwijde Binance accounts.

Mastercard zei dat deze beslissingen echter geen impact hebben op enig ander cryptokaartprogramma. Als slot hebben de kaarthouders alle tijd om hun bezit in hun Binance-wallet om te zetten, aldus het rapport.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt