Binance Exchange
Hack,

Update: Binance onderzoekt vermeende lek persoonsgegevens

De CEO van cryptocurrency exchange Binance, spreekt de claims tegen dat hackers toegang hebben tot vertrouwelijke gebruiksinformatie zoals persoonlijke IDs.


Trap niet in de FUD die is ontstaan, door de vermeende KYC-lek.

In een tweet van 7 augustus beschreef Changpeng Zhao, de CEO van de cryptocurrency exchange Binance, geruchten die circuleerden over het vermeende ken-uw-klant (KYC) datalek als een poging om “FUD” (angst, onzekerheid en twijfel) te verspreiden. Hij schreef:

“Trap niet in de FUD die is ontstaan, door de vermeende KYC-lek. We zijn het aan het onderzoeken en zullen binnenkort een update geven.”

Gebruikers van sociale media waren eerder in paniek geraakt, nadat schijnbare nepwaarschuwingen cijfers met persoonlijke documenten van Binance-gebruikers leken te tonen.


Telegram groep

Een toegewijde Telegram-groep die de ‘gelekte’ documenten in handen heeft, telt momenteel meer dan 8.300 leden, die binnen enkele minuten met duizenden groeien. Materiaal dat aan de groep wordt gepost, mist het digitale watermerk dat Binance gebruikt voor zijn interne informatie, waardoor twijfels over de authenticiteit toenemen.

Notificatie: Er gaan geruchten rond dat er mogelijk hacker/malware in deze telegram groep zitten. Wij raden aan het zekere voor het onzekere te nemen en niet in deze groep te gaan.

Binance is een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-platforms qua volume. Vorige maand introduceerde het margehandel in een concurrerende beweging tegen marktreus BitMEX.

Een vertegenwoordiger van Binance zegt dat er binnenkort een officiële verklaring komt.


UPDATE:

In een officieel statement, zegt Binance:

“We willen u graag informeren dat een niet-geïdentificeerde persoon ons heeft bedreigd en lastiggevallen, en 300 BTC eist in ruil voor het achterhouden van 10.000 foto’s die lijken op Binance KYC-gegevens. We onderzoeken deze zaak nog steeds op legitimiteit en relevantie.”

De exchange voegt eraan toe dat het na de eerste beoordeling van de gelekte foto’s erop lijkt dat ze allemaal van Februari 2018 zijn, toen Binance “een externe leverancier contracteerde voor KYC-verificatie om het grote aantal aanvragen op dat moment af te handelen.”

“Momenteel onderzoeken we met de externe leverancier voor meer informatie. We blijven onderzoeken en houden u op de hoogte ”, voegt Binance toe.

De exchange heeft ook zijn mening gegeven over de Telegram groep waarin de gelekte foto’s te zien zouden zijn.

Zhao zegt dat het joinen van de Telegram groep of het verspreiden van de Telegram groep link juist de kwaadwillende hackers zou kunnen helpen of op zijn minst aandacht aan hun schenken. Hij concludeerde:

“Wat we als gemeenschap moeten doen, is hen bestrijden. Blijf positief. Meld de groep en ga dan weg.”

Uit bovenstaande blijkt dus dat Binance nog steeds onderzoekt of het gaat om gelekte KYC-data van hun exchange. Als we meer informatie hebben, zal er weer een update komen van dit artikel.