Binance Exchange Bitcoin (BTC)
Exchange

Binance krijgt boete van $3 miljoen van de DNB

De grote wereldwijde crypto exchange Binance heeft in Nederland een boete ontvangen nadat het geen wettelijke goedkeuring had gekregen om in het land te opereren.

Boete van ruim 3 miljoen euro

De Centrale Bank van Nederland (DNB) heeft Binance een boete van 3,3 miljoen euro ($3,3 miljoen) gegeven voor het aanbieden van cryptodiensten zonder registratie met autoriteit. De Nederlandsche Bank maakte maandag officieel bekend dat de toezichthouder de boete in april 2022 al heeft opgelegd.

De DNB wijst erop dat elk bedrijf dat cryptodiensten aanbiedt in Nederland verplicht is zich te registreren bij de centrale bank in overeenstemming met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. De toezichthouder vermeldde ook dat de DNB eerder op 18 augustus 2021 een waarschuwing aan Binance had gegeven.

Volgens de aankondiging heeft DNB Binance een boete opgelegd vanwege de grote handelsvolumes van het platform. Volgens de toezichthouder had Binance een “zeer groot aantal klanten in Nederland”.

De hoge boete was ook te wijten aan de langdurige overtredingen van Binance, zo stelt DNB. Volgens de bank zijn de overtredingen begonnen in mei 2020, toen DNB de registratieplicht invoerde. De bank sloot het onderzoek naar Binance in december 2021 af.

DNB beschouwt deze overtredingen dan ook als zeer ernstig.

Aldus de toezichthouder

De centrale bank meldde ook dat Binance een aanvraag heeft ingediend en dat het registratieproces nu wordt aangepakt. De exchange is verhuisd om aan de wet te voldoen. Mede daardoor heeft DNB het totale bedrag van de boete met 5% verlaagd.

De verdere samenwerking

Een woordvoerder van Binance vertelde dat het bedrijf een cruciale mijlpaal heeft bereikt in het voldoen aan de Nederlandse wettelijke vereisten via een lokaal gevestigde entiteit, Binance Nederland BV. Dit markeert een langverwachte spil in de samenwerking met De Nederlandsche Bank, evenals de groeiende betrokkenheid van het bedrijf bij wereldwijde toezichthouders, aldus de vertegenwoordiger. Hij voegde er als slot het volgende aan toe:

Hoewel we niet dezelfde mening delen over elk aspect van het besluit, respecteren we ten zeerste de autoriteit en professionaliteit van de Nederlandse regelgevers om de regelgeving naar eigen goeddunken te handhaven. Nu dit achter ons ligt, kunnen we doorgaan met het nastreven van een meer traditioneel bedrijfsmodel in Nederland.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen