japan-crypto
Exchange

Binance opnieuw van plan de Japanse markt te betreden

Crypto beurs Binance is opnieuw van plan om de Japanse markt te betreden. Het heeft onlangs een belang van 100% verworven in een gelicentieerde crypto beurs in het land.

Binance opnieuw naar Japan

In een officiële openbare aankondiging op 30 november zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat de exchange vastbesloten was om de Japanse markt opnieuw te betreden onder naleving van de regelgeving. De overname van Sakura Exchange BitCoin (SEBC) zou na vier jaar de terugkeer van de exchange op de Japanse markt markeren. Sakura Exchange BitCoin is een Japan Financial Services Agency-gelicentieerd bedrijf.

De woordvoerder van Binance zei het volgende over het onlangs verworven belang in het Japanse bedrijf:

We kunnen zeggen dat de overname van SEBC de eerste licentie van Binance in Oost-Azië markeert. Aangezien Azië een markt met veel potentieel is, hopen we verder uit te breiden.

Binance moest zijn activiteiten en plan om in 2018 een hoofdkantoor in Japan te openen stop zette. Dit moest het doen na een melding van de FSA dat het opereerde zonder vergunning. De Japanse overheid waarschuwde de exchange in 2021 opnieuw op soortgelijke gronden.

De overname door Binance van een gereguleerde entiteit om een cryptomarkt te betreden is niets nieuws. Eerder slaagde Binance erin om opnieuw de Maleisische markt te betreden na het verwerven van een belang in een gereguleerde entiteit.

Bovendien betrad de exchange de Singaporese markt opnieuw door een belang van 18% te verwerven in een gereguleerde exchange. Binance slaagde er ook in om toegang te krijgen tot het Britse betalingsnetwerk door een samenwerking aan te gaan met Paysafe.

Het gebruik van crypto in Japan

Japan wordt beschouwd als een van de eerste cryptol anden die enige vorm van regulering invoerde voor het verhandelen van crypto. Hoewel streng, werd de Japanse benadering van cryptocurrency-regelgeving alom gewaardeerd. Daarbij raadpleegde veel G20-landen de natie zelfs over wereldwijde crypto parameters.

Onlangs heeft Japan haar beleid rondom regelgeving verder versoepeld. Dit heeft het gedaan om meer crypto-startups aan te moedigen en te laten floreren. Bovendien heeft het land ervoor gezorgd dat het eenvoudiger is om crypto munten te noteren.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?