Binance, crypto beurs
Binance, Exchange

Binance overweegt delisting van deze 10 crypto’s

Binance staat op het punt om mogelijk meerdere altcoins van haar platform te verwijderen. Deze overweging komt na een herziening van de monitoringscriteria, welke sinds 4 januari van kracht zijn. Daarnaast introduceert Binance specifieke quizzes die gebruikers moeten voltooien voordat ze bepaalde munten mogen verhandelen.

Er zijn in totaal tien altcoins die mogelijk van Binance verwijderd zullen worden als ze niet voldoen aan de nieuwe, striktere normen. Deze munten zijn: Aragon (ANT), Firo (FIRO), Mdex (MDX), MobileCoin (MOB), Reef (REEF), Vai (VAI), Monero (XMR), Keep3rV1 (KP3R), Horizon (ZEN) en Zcash (ZEC). Ze zijn toegevoegd aan de ‘Monitoring Tag’ lijst van het platform, wat aangeeft dat ze extra in de gaten worden gehouden. Als deze munten niet voldoen aan de vereisten, kan dit leiden tot hun verwijdering van het handelsplatform.

Verhoogde beveiliging voor risicovolle altcoins

Tokens die op Binance voorzien zijn van een ‘monitoring tag’ worden voor gebruikers minder toegankelijk om te verhandelen. Dit komt omdat Binance voor deze specifieke munten educatieve quizzes introduceert. Als handelaar ben je dus verplicht eerst een quiz te voltooien die inzicht geeft in de betreffende munt en de bijbehorende risico’s, alvorens je toestemming krijgt om te handelen. Dit initiatief van Binance heeft als doel het bewustzijn onder handelaren te vergroten en de risico’s bij potentieel risicovolle investeringen te verminderen.

Impact van Binance delisting op altcoins

De mogelijke verwijdering van altcoins door Binance kan aanzienlijke gevolgen hebben binnen de cryptomarkt. Als een van de grootste handelsplatformen speelt Binance een cruciale rol in de handel en waardering van cryptocurrencies. Historisch gezien leidde de toevoeging van nieuwe cryptocurrencies op Binance vaak tot significante prijsstijgingen. Dit komt voornamelijk doordat beleggers makkelijker toegang krijgen tot deze munten, wat de vraag en daarmee de koers kan opdrijven, vaak bij speculatieve investeringen.

Aan de andere kant, wanneer Binance besluit om een munt te delisten, kan het tegenovergestelde effect optreden. Bestaande beleggers kunnen in dergelijke situaties geneigd zijn hun bezit snel van de hand te doen uit angst om ‘vast’ te zitten met een munt die niet meer breed verhandelbaar is. Dit kan leiden tot een scherpe daling in de koers van de betreffende altcoin, oftewel een flinke prijsval. Het besluit van Binance om munten te delisten is dus niet alleen een technische handeling, maar kan ook een diepgaande invloed hebben op de marktwaarde en het beleggersvertrouwen in de betrokken cryptocurrencies.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken