Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance plant overnames van bedrijven buiten de crypto wereld

Naar verluidt is de populaire cryptocurrency exchange Binance bezig met het plannen van een reeks overnames die specifiek gericht zijn op bedrijven die buiten de crypto wereld opereren.


Overnames binnen de traditionele markten

Crypto exchange Binance plant een reeks aan overnames die zich zulen richten op bedrijven die actief zijn in traditionele markten, aldus de Financial Times. Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, zei tijdens een interview het volgende:

“We willen een of twee groepen in elke economische sector identificeren en erin investeren. We willen proberen deze groepen de crypto wereld in te brengen. Het plan is het groter maken van de crypto industrie.

De opmerkingen van Zhao komen direct na de investering van 200 miljoen dollar in Forbes. Hierdoor is crypto exchange een van de twee grootste eigenaren van Forbes. Deze deal kwam iets meer dan een jaar nadat Binance Forbes had aangeklaagd.

“Met de investering van Binance in Forbes hebben we nu de ervaring, het netwerk en de middelen van ’s werelds grootste crypto exchange en een van ’s werelds meest succesvolle blockchain ontwikkelaars.

Aldus Forbes CEO Mike Ferdele.

De opmerkingen van CZ komen kort na de meest recente botsing van Binance met de Britse Financial Conduct Authority (FCA).


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Binance en de FCA

Eerder deze week kondigde de FCA een lening van $36 miljoen aan van Bifinity aan Eqonex Limited. Eqonex Limited is het moederbedrijf van de FCA-geregistreerde crypto bedrijf Digivault Limited, Bifinity is een entiteit binnen de Binance Group. Als gevolg van deze transactie zei de FCA:

“Individuen en entiteiten die deel uitmaken van de Binance Group zijn eigenaar geworden van Digivault voor de doeleinden van de witwasregelgeving.”

Afgelopen zomer vertelde de FCA dat het bezorgd was over het gebrek aan een hoofdkwartier van de crypto exchange. In september zei de FCA dat Binance Markets Limited, onderdeel van Binance Group, niet gereguleerd kon worden. Dit nadat het geen basisinformatie aan de toezichthouder had verstrekt.

Deze week herhaalde de FCA haar bezorgdheid over de Bifinity- en Eqonex-deal. Totdat de openstaande problemen die door de FCA zijn vastgesteld zijn verhlopen, de zorgen van de toezichthouder over Binance Markets Limited blijven bestaan. De toezichthouder voegde hier het volgende aan toe:

“De FCA kan stappen ondernemen om de registratie van een crypto bedrijf op te schorten of te annuleren als ze er niet van overtuigd is dat het bedrijf of de uiteindelijke eigenaar geschikt en betrouwbaar is.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten