Binance Exchange Bitcoin (BTC)
Exchange

Binance Pool lanceert lening project ter waarde van $500 miljoen voor BTC-miners

Binance Pool heeft een nieuw lening project gelanceerd ter waarde van $500 miljoen. Hiermee willen ze crypto-miners helpen het hoofd boven water te houden midden in de crypto-winter.

Verantwoordelijkheid Binance Pool

Het project is speciaal ontworpen om schuldfinancieringsdiensten te verlenen aan openbare en particuliere Bitcoin-miners en wereldwijde digitale activa-infrastructuurbedrijven. In eerste instantie wordt een bedrag van $500 miljoen ter beschikking gesteld om crypto-miners te helpen. Binance zegt hier zelf het volgende over:

Als één van ‘s werelds toonaangevende crypto-miningpools heeft Binance Pool de verantwoordelijkheid om een gezond ecosysteem voor digitale activa in stand te houden.

Lage crypto-prijzen hebben negatief effect op miners

Om in aanmerking te komen voor een deel van deze $500 miljoen, moeten alle aanvragers zekerheid geven in de vorm van fysieke of digitale activa voor een periode van 18 tot 24 maanden. Hiernaast worden rentetarieven afgesproken die variëren van 5% tot 10%.

Het nieuws komt nadat de koerswijzigingen op de crypto-markten zwaar blijven wegen op de miningindustrie. Veel miners hebben het lastig nu de prijzen voor een langere periode lager liggen. Sommige zijn zelfs gedwongen om hun BTC-bezit te liquideren om hun bedrijfskosten en leningen te kunnen blijven betalen. Om het nog erger te maken, is de hash-snelheid van Bitcoin ook nog naar een recordhoogte gestegen.

Dit heeft tot slot ook weer effect gehad op de aandelen van openbare miningbedrijven zoals Riot Blockchain en Marathon Digital. Deze aandelen zijn respectievelijk gedaald met ongeveer 70% en 65%.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?