Nieuws

Binance publiceert demo van een gedecentraliseerde Crypto Exchange

De baas van de crypto exchange ‘Binance’ heeft gisteren een demo van een gedecentraliseerde versie van het platform aangekondigd via een tweet.

Binance nieuwe gedecentraliseerde crypto exchange

De CEO van Binance genaamd Changpeng Zhao, liet gisteren het nieuws via Twitter weten. In de tweet die verstuurt werd, presenteerde Zhao een demo van de gedecentraliseerde exchange. Voor nu is het nog slechts een demo. Op dit moment heeft het nog geen gebruikersinterface. Hieronder vind je de tweet die Zhao verstuurde; In de video worden verschillende belangrijke kenmerken getoond van de decentrale crypto exchange, namelijk:
  • Het maken van crypto tokens
  • Het traden van crypto tokens
  • Het noteren van tokens
Zhao maakte de datum van het uitbrengen van de nieuwe exchange niet bekend. Het is dus nog maar de vraag wanneer het op de markt komt en welke volumes de exchange aan kan.

Wat is een gedecentraliseerde crypto exchange?

Gedecentraliseerde crypto exchanges zijn volgens velen malen veiliger dan de gecentraliseerde exchanges, omdat deze vaak kwetsbaarder zijn voor hacks. De gedecentraliseerde exchanges laten hun gebruikers hun crypto’s opslaan met behulp van persoonlijke sleutels. Hierdoor is het voor hackers niet mogelijk om met 1 aanval alle cryptowallets van meerdere gebruikers te hacken.

Binance koopt Trust Wallet om deze reden

Een tijdje geleden kocht Binance ‘Trust Wallet’ een open source, gedecentraliseerde wallet die Ethereum (ETH) en nog 20 duizend op Ethereum gebaseerde tokens ondersteunt. Binance is van plan om Trust Wallet als standaard wallet te gebruiken op de gedecentraliseerde exchange.