Binance Logo Smartphone
Exchange

Binance rolt mobiele betaaldienst uit naar Amerikaanse gebruikers

De Amerikaanse tak van Binance rolt de mobiele betaaldienst, die voor de rest van de wereld al beschikbaar is, ook uit naar de Verenigde Staten. Het gaat om “Pay”, wat in 2021 al voor de rest van de wereld is gelanceerd. Met deze applicatie is het voor gebruikers mogelijk om 150 ondersteunde cryptocurrency’s zonder transactiekosten te verhandelen.

Alleen mobiel beschikbaar

In een blogpost van 13 december laat Binance US weten dat de transacties met Pay nul gas fees of transactiekosten met zich meebrengen. Momenteel is de app alleen maar beschikbaar in de mobiele applicatie. Het bedrijf is bezig met een webversie die “in de nabije toekomst” moet verschijnen.

Binance en zijn CEO Changpeng Zhao lijken zich in ieder geval niets aan te trekken van de problemen die de beurs nu heeft. Het Amerikaanse ministerie van justitie denkt voldoende bewijs te hebben om het beursplatform en zijn CEO strafrechtelijk te vervolgen.

In reactie op het nieuw van Binance US laat Changpeng Zhao alleen maar weten: “Keep building.” De flamboyante CEO van Binance laat zich niet afleiden door de negatieve nieuwsstroom die momenteel op zijn bedrijf afkomt.

Turbulente tijden voor Binance

Changpeng Zhao mag zich dan niets aantrekken van het negatieve nieuws over Binance, maar dat neemt niet weg dat het turbulente tijden zijn voor het platform. Op het moment van schrijven is er de afgelopen 24 uur ruim 42.000 Bitcoin van de beurs verdwenen. Dat zou betekenen dat de beurs alsnog 527.304 Bitcoin in de boeken heeft. Echt een probleem is het niet, maar het zal toch een beetje pijn doen.

De opnames volgden onder andere op een rapportage van Reuters, waarin het weet te melden dat het Amerikaanse ministerie van justitie mogelijk stappen wil zetten tegen Binance. Ook zijn er wat twijfels over de Proof-of-Reserves die Binance heeft laten doen door Mazars Veritas.

Inmiddels lijkt de boel weer stabiel bij Binance. De opnames van gisteren hoorden volgens Changpeng Zhao niet eens in de top 5 van zijn beurs. Onder andere de dagen waarop LUNA en FTX onderuitgleden waren heftiger. Verder zegt CZ dat het hem een goed idee lijkt om gecentraliseerde beurzen op zijn tijd te testen.

Exchange nieuws

Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten