Binance Logo
Exchange, Stablecoin

Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%

Gebruikers van de crypto-exchange Binance die getroffen zijn door de opmerkelijke waardestijging van de Anchored Coins Euro (AEUR) stablecoin, zullen worden vergoed door de cryptobeurs. Dit besluit volgt op de notering van het token, dat een stijging van meer dan 200% in waarde vertoonde.

Compensatie voor gebruikers met AEUR tegen hoge waardering

Binance heeft namelijk aangekondigd dat gebruikers die AEUR tegen een aanzienlijk hogere waarde hebben gekocht en deze niet hebben verkocht nadat de handel eerder op de dag werd stopgezet, een compensatie zullen ontvangen. Het compensatiebedrag zal een deel van het premiebedrag boven de koppeling van 1 AEUR = 1,08 Tether omvatten. De beurs verduidelijkte de situatie met de volgende verklaring:

Nadat AEUR online ging, trok het de aandacht van communitygebruikers. Sommige gebruikers realiseerden zich echter niet dat AEUR een stabiele valuta was toen ze deze kochten. Op de korte termijn steeg de vraag, wat resulteerde in prijsafwijkingen.

Prijsvolatiliteit beïnvloedt verschillende handelsparen

De grote prijsvolatiliteit van AEUR had ook gevolgen voor de prijzen van verschillende handelsparen, waaronder Bitcoin, Ethereum en de euro. Binance kondigde aan dat de hervattingstijd van de AEUR-spothandelsparen afzonderlijk zal worden meegedeeld om potentiële verliezen voor andere beleggers te voorkomen. Momenteel is de handel in de munt op de beurs opgeschort.

Achtergrond: Anchored Coins en AEUR

AEUR wordt uitgegeven door Anchored Coins, een fintech-bedrijf gevestigd in Zug, Zwitserland. Het bedrijf maakt deel uit van de zelfregulerende organisatie van het land, Verein zur Qualitätssicherung von Finanzdienstleistungen (VQF), en wordt ondersteund door de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA). Anchored Coins stelt dat elke AEUR “1:1 wordt ondersteund met de reserves die uitsluitend worden aangehouden bij Zwitserse banken met een FINMA-licentie.” Momenteel worden de stablecoins van het bedrijf geslagen op Ethereum en BNB Smart Chain.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC