Binance Exchange
Hack

Binance slachtoffer van in potentie “grootste hack ooit”

Transacties op de Binance blockchain, ook wel bekend als de BNB Chain en Binance Smart Chain, zijn vandaag stopgezet na de ontdekking van een potentiële hack en “ongewone” activiteit. In eerste instantie kondigde Binance om 3:19 Nederlandse tijd de blockchain even te pauzeren. Die pauze werd om 3:35 omgezet in het volledige stopzetten van het project.

Wat is er aan de hand?

“Alle systemen staan nu stil en we onderzoeken de potentiële zwakte. We weten dat de gemeenschap ons steunt en assets wil bevriezen als dat nodig is”, aldus het Binance team. Volgens blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist zijn de hackers er vandoor met 570 miljoen dolalr aan digitale assets. Onder deze assets bevinden zich Ethereum, Polygon, BNB Chain, Avalanche, Fantom, Arbitrum en Optimism.

Meteen na de hack probeerde de criminelen de fondsen via digitale bruggen te verspreiden over verschillende andere blockchains. Dit doen ze om chaos te creëren en het moeilijk te maken om de fondsen te blijven volgen. Dat is uiteindelijk de enige manier waarop het mogelijk is om er daadwerkelijk met de fondsen vandoor te gaan. Als dat niet lukt is het heel lastig om de tokens uiteindelijk om te zetten in fiatgeld. Alle beurzen zetten de tokens in kwestie namelijk op een zwarte lijst.

“Grootste of op één na grootste hack ooit”

Deze hack had de potentie om “de grootste of de op één na grootste hack aller tijden” te zijn, zo vertelde @oxfoobar aan Decrypt. Overigens is de daadwerkelijke impact van de hack waarschijnlijk niet zo groot, omdat de gemeenschap meteen ingreep en bepaalde assets ging bevriezen. Hierdoor kunnen de hackers deze niet meer bewegen en naar andere blockchains sturen.

Hoeveel de hackers precies uit het protocol getrokken hebben is op dit moment nog niet duidelijk. BNB Chain maakte aan de gemeenschap meteen duidelijk dat alle fondsen van de gebruikers veilig zijn. Het ging namelijk niet om bestaande tokens, maar om tokens die gecreëerd zijn door de aanvaller in kwestie.

Hack nieuws

YouTuber Logan Paul beweert dat CryptoZoo ‘geen oplichterij is’
Veiligheidsincident treft Call of Duty-gamers: miljoenen accounts aangetast door crypto-malware
Prisma Finance verliest $10 miljoen na cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?