Binance Crypto Exchange
Ethereum

Binance sluit ondersteuning voor Ethereum PoW-Fork niet uit

Binance steunt The Merge, maar sluit niet uit dat het ook een eventuele Proof-of-Work versie van Ethereum op het handelsplatform noteert. Op zich is dat logisch, want Binance is een neutraal platform dat verdient aan handel. Als er vraag is naar een andere versie van Ethereum en Binance daar geld op kan verdienen, waarom zouden ze daar dan niet van profiteren.

Stablecoins steunen de Merge

In tegenstelling tot Binance zijn Tether en Circle, de exploitanten van de twee grootste stablecoins van de markt, van plan om alleen de Proof-of-Stake versie van Ethereum te steunen. Dat is een belangrijke boodschap omdat beide projecten voor miljarden aan stablecoins op Ethereum hosten. Voor deze projecten is het ook belangrijk om een keuze te maken, omdat de stablecoins in kwestie in principe op beide blockchains verder leven. 

Als zij zelf aangeven geen technische ondersteuning meer te voorzien voor de Proof-of-Work versie van Ethereum, dan is de kans klein dat de stablecoins in kwestie daar nog enige waarde vertegenwoordigen straks. Die waarde gaat dan met de Merge over op het nieuwe Proof-of-Stake netwerk. Op zich is dit, net als de keuze van Binance, ook een logische zet van de stablecoins. Er zou natuurlijk enige chaos ontstaan als ze straks op beide blockchains voortleven.

Andere beurzen steunen de fork

Naast Binance, hebben ook het Poloniex van Justin Sun en Huobi aangegeven de fork te steunen. Met de fork bedoelen we de Proof-of-Work versie van Ethereum. Naast de nieuwe Proof-of-Stake token, zullen zij dus ook de Proof-of-Work versie van Ethereum op het platform houden. BitMEX heeft op maandag aangekondigd dat ze binnenkort futures-contracten lanceren voor de Proof-of-Work versie van Ethereum.

Zo is het bij BitMEX dus al mogelijk om op de Proof-of-Work versie van Ethereum te speculeren. Op het moment van schrijven handelt ETHPOW voor een waarde van 69 dollar op het platform. Waarmee de steun voor de Proof-of-Work versie van Ethereum dus aanwezig is, maar op dit moment te klein lijkt om een deuk in een pakje boter te slaan. 

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC