Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Binance Smart Chain zet nieuw transactierecord neer

Het Binance Smart Chain (BSC) heeft een nieuw record neergezet in termen van aantal blockchain-transacties. Op 16 november heeft de blockchain maar liefst 14.7 miljoen transacties geregistreerd. Dit is tot op heden nog nooit eerder door welke blockchain dan ook bereikt.


Verbreken record leek slechts kwestie van tijd

Hiermee heeft het aantal gemiddelde transacties per dag een sprong genomen van ruim 12%. Alhoewel dit uiteraard een behoorlijke sprong is, leek het slechts een kwestie van tijd totdat dit record verbroken zou worden. Het aantal transacties op het blockchain-netwerk is namelijk gestaag toegenomen sinds de creatie ervan. In de afgelopen 2 weken heeft het BSC iedere dag minstens 10 miljoen transacties geregistreerd.

Momenteel heeft het BSC dan ook een ecosysteem met een hoge transactiesnelheid tegen lage kosten. Dit draagt bij aan een hoog transactiegemiddelde.

Het BSC toont tevens veel overeenkomsten met de blockchain van Ethereum (ETH), maar presteert momenteel op een aantal punten beter. Het recordbrekende dagelijkse transactievolume van BSC is naar verluidt circa 13x meer dan de dagelijkse toptransactie van Ethereum, die de afgelopen dagen rond de 1,2 en 1,3 miljoen per dag registreerde.


Binance Smart Chain en Ethereum

Momenteel is de blockchain van BSC dan ook aanzienlijk goedkoper dan Ethereum. De totale transactiekosten op BSC bedragen tot nu toe circa €706 miljoen (ongeveer 1.4 miljoen BNB), terwijl Ethereum transactiekosten heeft binnengehaald van meer dan €10.5 miljard (ongeveer 2.6 miljoen ETH).

Door deze groei wordt het BSC in één klap een taaie tegenstander voor Ethereum. Wat oorspronkelijk als ERC20-token begonnen is, is uitgegroeid tot een ecosysteem voor gedecentraliseerde applicaties.

Dit blijkt dan ook, want momenteel biedt BSC onderdak voor ruim 800 DApps en NFT-projecten. Het heeft over de laatste maanden consequent meer actieve adressen geregistreerd dan Ethereum deed. Onder andere Alpha Finance en PancakeSwap zitten op het netwerk van BSC.

Het is niet onbekend dat Ethereum momenteel tegen diverse problemen aanloopt. Met Ethereum 2.0 kan hier echter verandering in komen. Het is hierdoor te vroeg om te zeggen dat bijvoorbeeld BSC een “Ethereum-killer” zou zijn. Het voornamelijkste probleem voor Ethereum nu is het kostenprobleem. Dit heeft dan ook een grote bijdrage geleverd aan de groei van diverse altcoins, waaronder Cardano, Polkadot en Solana. Het is echter niet bekend wat er precies gaat gebeuren als dit kostenprobleem opgelost wordt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten