Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance stopt crypto handel in Singapore

Binance-klanten in Singapore hebben vanaf 26 oktober 2021 geen toegang meer tot een aantal services op Binance.com, zo blijkt een verklaring die de exchange vandaag heeft afgelegd.


Gebruikers uit Singapore moeten stoppen met handelen

Uit de aankondiging van Binance blijkt dat gebruikers uit Singapore geen gebruik meer kunnen maken van fiat-stortingen, handel en aankopen van crypto via fiat kanalen.

“We zullen gebruikers in Singapore beperken met betrekking tot de gereguleerde betalingsdiensten. Dit doen om ons aan alle regels van het land te houden, zo vertelde Binance in de verklaring.”

Het optreden van Binance betekent dat alle Binance-gebruikers in Singapore moeten stoppen met het handelen op de exchange. Anders riskeren ze boetes


De aanhoudende problemen met regelgevers houden niet op

De crypto exchange heeft de afgelopen maanden te maken gehad met een een hele reeks van problemen met regelgevende instanties in verschillende landen, waaronder Singapore.

In augustus zei de Singaporese toezichthouder voor financiële diensten, de Monetary Authority of Singapore (MAS), dat de in Singapore geregistreerde entiteit van Binance, genaamd Binance Asia Services, nog geen vergunning had in het rechtsgebied.

Het bedrijf was tijdelijk vrijgesteld van het hebben van een vergunning op grond van de Payment Services Act vanwege een overgangsperiode waarin de toezichthouder de vergunningaanvraag van het bedrijf met terugwerkende kracht beoordeelde.

Het MAS sloeg toen al geen optimistische toon aan. “We zijn op de hoogte van de acties die andere regelgevende instanties hebben ondernomen tegen de crypto exchanges en zullen indien nodig contact opnemen met de aanvrager”, vertelde een MAS-woordvoerder destijds.

Een maand later plaatste de toezichthouder Binance op een waarschuwingslijst voor investeerders, wat opnieuw aangaf dat de crypto exchange geen vergunning heeft om in het land te opereren. Vandaag blijkt dat de waarschuwingen van het land serieus zijn en Binance moet toegeven aan strengere regels.

Ook regelgevers in Nederland, Engeland, de Kaaimaneilanden, Italië, Zuid-Afrika, Japan en andere landen hebben gewaarschuwd voor de exchange.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten