Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance tekent officieel overeenkomst met Dubai Authority

De populaire crypto-exchange Binance heeft aangekondigd dat het een Memorandum of Understanding (MoU) heeft ondertekend met de Dubai World Trade Center Authority. Het doel van deze samenwerking is het opzetten van een industrie-hub in Dubai.


Nieuwe samenwerking voor Binance

De exchange meldt het volgende over het ondertekenen van de MoU:

“Met het MoU helpt Binance Dubai met het opzetten van een nieuw internationaal Virtual Asset ecosysteem. Dit zal op de lange termijn economische groei genereren door digitale innovatie.”

De exchange voegde eraan toe dat het voornaamste doel dat zij hebben is om verschillende crypto- en blockchain-gerelateerde bedrijven te helpen een licentie te krijgen in Dubai.

Het is belangrijk op te merken dat deze MoU geen licentie is voor Binance om in Dubai te opereren. In tegenstelling tot een licentie zijn MoU’s afspraken tussen partijen die als het begin worden gezien voor onderhandelingen. Ze zijn niet juridisch bindend, maar geven eerder aan dat de relevante partijen een eerste overeenkomst hebben bereik. Daarmee is dus de basis gelegd voor beide om verder samen te werken. Als het gaat om licenties, is de zoektocht van de exchange in volle gang.


Waar wil Binance een licentie krijgen?

Binance heeft er moeite mee om regelgevers over de hele wereld tevreden te stellen. Toezichthouders in Nederland en Japan hebben dit jaar consumenten gewaarschuwd voor de exchange. De Kaaimaneilanden en Italië hebben beide aangekondigd dat Binance ook geen vergunning heeft om zaken te doen in hun rechtsgebieden.

De exchange werd geconfronteerd met handhavingsmaatregelen in Maleisië, nadat regelgevers hadden gezegd dat de exchange illegaal opereerde in het land.

In het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Financial Conduct Authority (FCA) in de zomer een waarschuwing gegeven voor Binance Markets Limited. Dit is de Britse entiteit van Binance. Later zei de FCA dat het bedrijf niet in staat was om gereguleerd te worden nadat het geen basisinformatie had gegeven aan de toezichthouder.

Onlangs heeft Binance haar aanvraag voor een licentie in Singapore, waar CEO Changpeng Zhao (CZ) woont, ingetrokken. Binance heeft zich echter wederom ingespannen om elders een licentie te verkrijgen. De exchange heeft gezegd dat het opnieuw probeert een FCA licentie te krijgen, maar dat verloopt tot nu toe helaas zonder succes.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten