Binance, crypto beurs
Binance, Exchange

Binance trekt cryptolicentieaanvraag in Duitsland in

Op 26 juli heeft Binance bevestigd dat het zijn vergunning voor het bewaren van cryptocurrency in Duitsland heeft ingetrokken. Dit gebeurde bijna een maand na meldingen van afwijzingen door de Duitse Federale Financiële Toezichthouder (BaFin).

Aanpassingen in aanvraag doorvoeren

Op 29 juni waren er berichten dat BaFin naar verluidt de bewaringslicentie van de crypto-uitwisseling had afgewezen. Toen was echter niet duidelijk of de toezichthouder de aanvraag van Binance officieel had afgewezen of dat het bedrijf mondeling was geïnformeerd. Nu heeft Binance echter bevestigd dat het zijn licentieaanvraag officieel heeft ingetrokken.

Toch heeft Binance nog niet direct plannen om helemaal weg te gaan uit Duitsland. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zal de crypto-exchange opnieuw een vergunningsaanvraag indienen, maar dan wel met enkele aanpassingen. Hierover werd het volgende gezegd:

Binance bevestigt dat het zijn BaFin-applicatie proactief heeft ingetrokken. De situatie, zowel op de wereldmarkt als op het gebied van regelgeving, is aanzienlijk veranderd. Binance is nog steeds van plan om de juiste licenties aan te vragen in Duitsland, maar het is van essentieel belang dat onze indiening deze wijzigingen nauwkeurig weergeeft.

Richten op MiCa

De CEO van de crypto-exchange, Changpeng Zhao, heeft aangegeven dat ze zich zullen richten op het voldoen aan de voorschriften voor markten in crypto-activa (MiCA) om hun diensten in Europese landen aan te kunnen bieden. Helaas hebben de Europese uitbreidingsplannen een tegenslag gekregen vanwege regelgevingsproblemen in de Verenigde Staten.

De crypto-exchange wordt momenteel geconfronteerd met meerdere onderzoeken van financiële toezichthouders in de VS, en sinds begin 2022 is er ook een onderzoek gaande in Frankrijk.

Voorafgaand aan de terugtrekking uit Duitsland, heeft de crypto-exchange ook de Nederlandse markt verlaten, omdat ze er niet in slaagden een licentie te verkrijgen als virtuele activaserviceprovider van de toezichthouders in dat land. Bovendien overwegen ze ook om hun diensten af te bouwen in het Verenigd Koninkrijk en Cyprus.

Exchange nieuws

Binance krijgt miljoenenboete in India
BitFlyer neemt Japanse tak van FTX over
Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen