Exchange

Binance US aangesloten bij Chicago DeFi-alliantie

Binance US, de Amerikaanse tak de grootste cryptocurrency exchange: Binance, heeft zich aangesloten bij de Chicago DeFi-alliantie. Dit is een grote organisatie met de focus op gedecentraliseerde financiën, ofwel DeFi.


Officieel toegetreden

Dit laat het bedrijf weten middels een blogpost op zijn officiële website. Hieruit bleek dat de Amerikaanse tak van Binance (Binance.US) nu officieel toegetreden is tot de Chicago DeFi Alliance, ofwel CDA. Deze grote vereniging wordt ondersteund door onder andere CMT Digital, Cumberland DRW, Compound Finance, TD Ameritrade, Volt Capital en vele anderen.

Hiermee is dit één van de grootste op DeFi gerichte allianties van het moment. Binance.US wil graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de DeFi-industrie die momenteel enorm populair is. Dit is dan ook de voornaamste reden dat de populaire cryptocurrency exchange lid geworden is.


Alliantie bestaat pas kort

De CDA-alliantie is recentelijk pas opgericht, namelijk in april 2020. Hiermee is de alliantie in korte tijd enorm gegroeid. De alliantie heeft als doel om op DeFi-gerichte ondernemingen te helpen en te begeleiden bij het naleven van handelsregels en andere gerelateerde industrie-vereisten.

De oprichting in april 2020 is niet geheel onlogisch. In april stortte de DeFi-markt namelijk ineen tot een totale waarde van circa $360 miljoen. Sindsdien is de markt echter weer hersteld en is deze blijven groeien tot een huidige totale waarde van circa $9 miljard. Dit geeft direct aan dat de DeFi-markt op dit moment booming is.

Het is voor Binance niet de eerste keer dat het zich bezig houdt met blockchain-gerelateerde allianties. Zo sloot de cryptocurrency exchange zich in september al aan bij Blockchain for Europe, een vereniging binnen Europa die pleit voor een evenwichtige regulering van de wereldwijde blockchain-industrie. Hiernaast is Binance ook uitvoerend lid van de zelfregulerende branchevereniging CryptoUK. Verwacht wordt dan ook dat Binance zich in de toekomst nog vaker zal inzetten voor de blockchain-technologie.