Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Binance.US mikt op megafinanciering

De CEO van Binance, Changpenz Zhao (CZ), heeft bekend gemaakt dat de Amerikaanse tak van de wereldwijde cryptocurrency exchange, Binance.US, een financieringsronde zal voltooien. Hiermee is het bedrijf van plan om naar verluidt een paar honderd miljoen op te halen.


Moeilijkheden Binance in de Verenigde Staten

Naar verluidt wordt momenteel nog gekeken hoeveel er exact opgehaald zou willen worden door de cryptocurrency exchange. Volgens CZ kan de officiële bevestiging van de financieringsronde binnen een maand of 2 verwacht worden.

Eerder zorgde de zorgen over de regelgeving ervoor dat investeerders zich terugtrokken uit een financieringsronde van $100 miljoen. Deze zorgen lijken nu echter een stuk minder te zijn. De voormalige CEO van Binance.US had diverse potentiële investeerders gevonden, waaronder het durfkapitaalbedrijf GreatPoint en een senior executive bij de Japanse SoftBank. Hiervoor zou Binance alle Amerikaanse regelgevingsnormen volgen, wat het dan ook gedaan heeft.

De crypto-exchange is over de jaren heen meerdere keren onderzocht voor onder andere witwas- en belastingkwesties, waardoor de voormalig CEO van Binance.US uiteindelijk afgetreden is.


Voorzitter Raad van Bestuur Binance.US

Ondanks deze moeilijkheden, heeft CZ er nog steeds de volle vertrouwen in dat Binance.US in staat zal zijn om het benodigde kapitaal aan te trekken en naar de openbare beurs te gaan. Zo zouden volgens CZ diverse belangrijke investeerders nog steeds geïnteresseerd zijn. Alhoewel Binance.US nu plannen heeft om openbaar te gaan, sluit CZ niet uit dat geheel Binance ooit naar de beurs zal gaan. Dit zal naar verwachting echter niet in de nabije toekomst al gebeuren.

Benoemingswaardig is tot slot dat CZ enkel de voorzitter van de Raad van Bestuur is van Binance.US en hiermee niet betrokken is bij alle dagelijkse activiteiten van de Amerikaanse cryptocurrency exchange.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten