Binance.US
Exchange

Binance.US past activiteiten aan, beëindigt opnames in USD

In een ingrijpende strategische zet heeft Binance.US, een vooraanstaande cryptocurrency-exchange, aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in zijn financiële bedrijfsvoering binnen de Verenigde Staten (VS).

Het platform heeft met ingang van deze week abrupt alle directe opnames van Amerikaanse dollars stopgezet, een opvallende verandering die werd aangekondigd in een recente update van hun servicevoorwaarden. Deze herziene aanpak verplicht gebruikers om Amerikaanse dollars eerst om te zetten in stablecoins of andere digitale activa voordat ze kunnen overgaan tot opname.

Geen traditionele bescherming meer van FDIC

Niet minder belangrijk is het feit dat deposito’s in Amerikaanse dollars niet langer kunnen rekenen op de traditionele bescherming van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), wat een opmerkelijke afwijking is van de gebruikelijke financiële garanties die doorgaans worden geboden.

Deze beslissing komt na maanden van nauwlettend toezicht door Amerikaanse regelgevers, wat aanzienlijke operationele uitdagingen voor Binance.US met zich heeft meegebracht. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd te maken gehad met meerdere juridische geschillen met betrekking tot zijn transacties, wat het platform ertoe heeft aangezet om grondige heroverwegingen van zijn diensten uit te voeren. Als gevolg hiervan werd deze zomer de mogelijkheid tot het storten van Amerikaanse dollars opgeschort, wat nu heeft geleid tot de huidige stopzetting van de opname van deze valuta.

Nieuwe benadering voor tegoeden gebruikers

Voor gebruikers betekenen deze wijzigingen een nieuwe benadering van het benaderen van hun tegoeden. De optie voor directe opname van Amerikaanse dollars is van de tafel geveegd, waardoor gebruikers nu verplicht zijn om hun USD-balans om te zetten in digitale activa of stablecoins voordat ze een opname kunnen aanvragen. Binance.US heeft deze aanpassingen via e-mail gecommuniceerd en heeft het nieuwe proces duidelijk uitgelegd om eventuele verwarring bij gebruikers te voorkomen.

Niettemin zijn de uitdagingen voor het bedrijf niet uitsluitend te wijten aan regelgeving. Sinds de krachtige stappen die de SEC tegen het bedrijf heeft ondernomen, zijn bankpartners terughoudend geworden om hun samenwerking met Binance.US voort te zetten. Deze ontwikkelingen, verder aangewakkerd door een SEC-rechtszaak in juni, onderstrepen de complexe omgeving waarmee crypto-exchanges zoals Binance.US momenteel worden geconfronteerd.

Binance loopt tegen meerdere uitdagingen aan

Binance staat niet alleen voor uitdagingen in de Verenigde Staten. Onlangs heeft het bedrijf de registratie van nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk opgeschort. Deze beslissing kwam snel na de aankondiging van nieuwe beperkingen door de Financial Conduct Authority (FCA) ten aanzien van haar Britse promotiepartner, Rebuilding Society. Deze strikte maatregelen hebben nu de uitrol van nieuwe crypto-promoties belemmerd, waardoor de aanwezigheid van Binance op de Britse markt aanzienlijk is beperkt.

De handhaving van de FCA weerspiegelt een wereldwijde trend van strengere regelgeving voor cryptocurrency-exchanges. Naast de noodzakelijke operationele aanpassingen wordt Binance nu geconfronteerd met toenemende juridische en financiële beperkingen als gevolg van deze regelgevende druk.

Exchange nieuws

LUNC koers stijgt na aankondiging van notering op Binance
De cryptocurrency exchange Coinbase ziet stijging in marktaandeel na Binance-saga
FTX krijgt groen licht om $873 miljoen aan crypto te dumpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december