Exchange

Binance.US plotseling offline – Dit is waarom

Binance.US, de Amerikaanse tak van de grote crypto exchange Binance, kreeg op 7 augustus rond 17:26 te maken met onvoorziene platform problemen. Hierdoor heeft het bedrijf de ruilfuncties tijdelijk stopgezet.


Het geld is ‘SAFU’

“U kunt er zeker van zijn dat al het geld van alle klanten veilig is en we zullen binnenkort een nieuwe update geven”, vertelde een vertegenwoordiger van Binance.US.

“Om 17:26 uur merkten we dat onze systemen niet functioneerden zoals bedoeld”, tweette Binance.US op 7 augustus. In de tweet werd geschreven:

“Om onze gebruikers te beschermen, stoppen we met handelen, orderverwerking, crypto kopen, stortingen en opnames. We laten gebruikers hun bestellingen 30 minuten voordat we de handel heropenen annuleren. We verwachten dat dit zes uur zal duren.”

Het platform volgde met een volgende tweet, waarin werd bevestigd dat alle crypto’s verzekerd zijn en beschermd door het ‘Secure Asset Fund’ van het bedrijf, ook wel bekend als “SAFU”.


Geen hack

Binance.US heeft ongeveer een uur geleden een update gegeven. Hierin schreef het bedrijf dat het bedrijf niet gehackt is:

“Voor alle duidelijkheid: dit was geen hack. We hebben een fout opgemerkt waardoor gebruikers hun bestellingen niet konden zien en we wilden niet dat gebruikers blindelings handelen. Om dit te verhelpen, moeten platform activiteiten worden opgeschort. We zullen aanvullende updates verstrekken zodra deze beschikbaar zijn.”