Binance U.S.
Exchange

Binance.US stopt de handel in de AMP-token na claims SEC

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto exchange Binance.US heeft via Twitter bekendgemaakt de AMP token “uit voorzorg” van de beurs te halen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de token in een document namelijk aangemerkt als “effect” en Binance.US heeft niet de vergunningen om effecten aan te mogen bieden.

“Onze gemeenschap beschermen”

Met de harde maatregel om de AMP token per 15 augustus van het handelsplatform te verwijderen probeert Binance.US hun gebruikers te beschermen. “Wij geloven dat, onder sommige omstandigheden, het verwijderen van een asset de beste manier is om onze gemeenschap te beschermen tegen onnodige risico’s”, aldus Binance.

Volgens Binance.US is AMP de enige van de negen tokens die de SEC in het eerder aangehaalde document opnoemde die momenteel op het platform beschikbaar is. Binance voegt toe dat het mogelijk is dat AMP in de toekomst weer beschikbaar wordt op het platform. Voor nu ziet het er echter slecht uit voor het project en dat zien we uiteraard terug in de koers.

Daling van 7,66 procent

De afgelopen 24 uur is AMP namelijk met ongeveer 7,54 gevallen naar een koers van 0,00845 dollar. Behalve bij Binance is de token ook te krijgen bij onder andere Coinbase, Gemini, KuCoin en vele andere handelsplatformen. Het is nog maar de vraag in hoeverre die partijen besluiten om de token wel op het platform te houden. Deze partijen zijn immers ook allemaal actief in de Verenigde Staten.

Volgens Charoline Pham kan deze zaak verregaande gevolgen hebben voor andere projecten binnen de industrie. Als straks duidelijk is wanneer een token als effect kwalificeert, dan is het goed mogelijk dat andere munten ook onder die definitie vallen. Mocht dat gebeuren, dan kunnen er straks een heleboel andere projecten van de grote beurzen verdwijnen.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?