Binance U.S.
Exchange

Binance.US van plan om Shiba Inu-holdings te verhogen met $76 miljoen

Binance.US, de Amerikaanse tak van de populaire cryptocurrency exchange Binance, heeft laten weten dat zij hun Shiba Inu-holdings met tientallen miljoenen dollars wil verhogen.

Overname Voyager Digital

Dit nieuws komt nadat ze de failliette crypto broker Voyager Digital hebben overgenomen. Naar verluidt had de crypto broker voor circa $76 miljoen aan SHIB-tokens in zijn wallet.

De totale activa van Voyager Digital zou naar verluidt $579 (€543) miljoen waard zijn. Shiba Inu vertegenwoordigt ongeveer 13% van deze activa. De meme-coin wordt gerangschikt als Voyager’s op 2-na-grootste crypto-activum in dollarwaarde. Verder blijkt dat Ethereum (ETH) het grootste bezit van Voyager is in termen van dollarwaarde, met een waarde van ongeveer $255 (€239) miljoen. Het op 1-na-grootste actief blijkt USDC, met een waarde van $81,7 (€76,6) miljoen in hun crypto-wallet. Deze data werd via Twitter gedeeld door Nansen.

Onlangs werd bekend dat Binance.US de crypto broker Voyager wou overnemen. Deze overname is nu voltooid, naar verluidt is er ongeveer $1 miljard met de deal geboeid. Het is benoemingswaardig dat de inmiddels failliete crypto-exchange FTX eerder van plan was om Voyager over te nemen. Zij zouden een bod uitgebracht hebben van $1.4 miljard. Niet veel later viel de exchange echter om en kwam hiermee ook het bod te vervallen.

Voyager merkte in een persbericht op 19 december op dat Binance U.S. het hoogste en beste bod op zijn activa heeft gedaan in een deal ter waarde van $ 1,022 miljard. Voyager zei als slot het volgende in een verklaring:

Het bod van Binance.US, dat een duidelijk pad voorwaarts uitzet voor de tegoeden van Voyager-klanten om zo snel mogelijk te worden ontgrendeld, wordt geschat op ongeveer $1,022 miljard en bestaat uit (i) de reële marktwaarde van de cryptocurrency-portfolio van Voyager tegen een nader te bepalen datum in de toekomst, die tegen de huidige marktprijzen wordt geschat op $1,002 miljard, plus (ii) een extra vergoeding gelijk aan $20 miljoen aan incrementele waarde.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?